Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2016 - Anul XXI, nr. 86 (6199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tinere interesate de un post de secretară, folosite de escroci într-o înşelătorie prin metoda „accidentul”

Marţi, 12 Aprilie 2016 (14:47:05)

Poliția municipiului Suceava a fost sesizată luni, la ora 16.00, despre faptul că o femeie de 72 de ani, din municipiul Rădăuţi, a fost victima unei înşelăciuni.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit că victima a fost contactată telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror şi care i-a adus la cunoștință faptul că fiica sa a avut un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unei femei, iar pentru a se împăca cu aceasta este nevoie de suma de 24.000 lei.   

În acest sens, victima s-a deplasat în municipiul Suceava, unde s-a întâlnit cu o tânără de 24 de ani, din localitate, căreia i-a înmânat suma de 24.000 lei și care, la rândul ei, a fost ghidată prin telefon de suspect și s-a întâlnit cu o femeie de 34 de ani, localnică, căreia i-a înmânat plicul, acesta din urmă predându-l unei tinere de 20 de ani, care știa că trebuie să preia nişte documente pe care să le transporte în județul Botoşani.

Discutând între ele, cele trei femei şi-au dat seama că la mijloc este vorba despre o înşelăciune şi s-au deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, sesizând fapta.

Din investigații, polițiștii au stabilit faptul că, în urma unui anunţ postat pe un site în data de 8 aprilie, cu privire la ocuparea unui post de secretară în cadrul unui cabinet de avocatură, cele 3 femei, toate din municipiul Suceava, fără a se cunoaşte sau a discuta anterior, au fost interesate de ocuparea acelui post, sens în care au dat curs unor indicaţii telefonice primite de la un bărbat care s-a prezentat sub mai multe nume, ca fiind avocat.

Între timp, victima a sunat-o pe fiica sa, care i-a comunicat faptul că nu a fost implicată într-un eveniment rutier, femeia de 72 de ani dându-şi seama că a fost victima unei înşelăciuni. Ea s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Suceava, unde a fost audiată şi i s-a restituit suma de 24.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de înşelăciune.

„În ultima perioadaă infractorii au eşuat în mai multe tentative de a înşela cetăţenii prin metoda <accidentului> tocmai datorită faptului că aceştia au dat dovadă de luciditate şi responsabilitate şi au respectat recomandările preventive ale poliţiştilor.

Totuşi, în continuare, există şi persoane care dau dovadă de credulitate şi cad în plasa infractorilor.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la măsurile preventive pe care cetăţenii trebuie să le ia în cazul în care sunt abordaţi  prin această metodă şi să nu dea curs unor astfel de solicitări.

În primul rând trebuie ştiu faptul că, în cazul unui accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări. Orice accident/eveniment de circulaţie are două variante de soluţionare. Prima este autosesizarea poliţiştilor cu privire la un eveniment rutier sau depunerea unei plângeri la unitatea de poliţie care se va ocupa mai departe de cazul respectiv, în condiţiile legii. În cazul în care există doar pagube materiale, poate opera înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie” se subliniază într-un comunicat al poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tinere interesate de un post de secretară, folosite de escroci într-o înşelătorie prin metoda „accidentul”.
 Vizualizări articol: 2694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tinere interesate de un post de secretară, folosite de escroci într-o înşelătorie prin metoda „accidentul”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Roşii umplute Există sute, dacă nu chiar mii de reţete după care pot fi pregătite roşii umplute. Indiferent de cea aleasă, preparatul este uşor de făcut, rapid, arată bine şi este gustos.Avem nevoie de:6 roşii medii, bine coapte, 6 linguri rase de... Citeşte