Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2016 - Anul XXI, nr. 76 (6189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa şi Ponoare

Joi, 31 Martie 2016 (11:05:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajaţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava au participat miercuri la o acțiune de curățenie în ariile naturale Fânețele Seculare Frumoasa şi Fâneţele Seculare Ponoare din comuna Moara şi respectiv comuna Bosanci.

Activitatea face parte din Planul de acţiuni aferent planurilor de management al celor două arii naturale protejate, al căror custode este Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava.

Fânețele Seculare Frumoasaşi Fâneţele Seculare Ponoare fac parte din reţeaua ecologică europeană Natura 2000.

Echipa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, care a participat la activitatea de curățenie, alcătuită din 15 voluntari, a fost sprijinită și de SC RITMIC COM SRL Ilișești, care a preluat deșeurile adunate. Coordonatorul activității a fost dr. ing. Anca Ionce.

Scopul acțiunii a fost promovarea ariilor naturale, protecția naturii, încurajarea  acţiunilor de acest tip, creşterea gradului de sensibilizare cu privire la amploarea problemei pe care o reprezintă deşeurile şi de a determina schimbări de comportament. 

“Dorim ca cetăţenii care îşi au gospodăriile și terenurile agricole în zona ariilor naturale protejate să înţeleagă faptul că abandonarea deşeurilor în rezervaţii distruge specii valoroase pentru biodiversitate, atrăgând după sine şi dispariţia insectelor care polenizează culturile, iar ploile care spală aceste deşeuri contaminează solul, apa freatică care afectează apoi calitatea produselor agricole și mai departe sănătatea noastră”, a declarat directorul APM Suceava, Vasile Oşean.

Mai mult, Agenția pentru Protecția Mediului Suceava, în calitate de custode al ariilor naturale protejate Fânețele Seculare Frumoasa şi Fâneţele Seculare Ponoare, dorește să demareze o colaborare cu cetăţenii care îşi au terenurile în zonă, pentru promovarea produselor lor sub brandul celor două rezervaţii naturale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa şi Ponoare.
 Vizualizări articol: 1940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Acțiune de curățenie în Fânețele Seculare Frumoasa şi Ponoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Cremă tartinabilă de ciocolată În versiunea sa de casă, această cremă de ciocolată și alune este cel puțin la fel de gustoasă precum cea oferită de producătorii renumiți, dar, spre deosebire de produsul din comerț, nu include coloranți sau conservanți.Avem nevoie de:250 g... Citeşte