Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2016 - Anul XXI, nr. 39 (6152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sindicatele din învăţământ nu susţin desfiinţarea inspectoratelor şcolare

Miercuri, 17 Februarie 2016 (16:08:28)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, care reprezintă drepturile şi interesele a peste 178.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar, adresează senatorilor din Parlamentul României rugămintea de a vota „împotriva” propunerii legislative referitoare la desfiinţarea inspectoratelor şcolare judeţene. Acest proiect a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor, la data de 4 februarie. Prof. Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS), a menţionat că va înainta adrese fiecărui senator din judeţul Suceava şi le va solicita să respingă această iniţiativă care ar bulversa sistemul de învăţământ, dacă ar fi votată şi de Senat.„În acelaşi timp, vom solicita senatorilor suceveni să-şi exprime în scris, punctul de vedere despre această propunere legislativă”, a mai completat Giani Leonte.În adresa sindicaliştilor se arată că Ministerul Educaţiei nu susţine acest proiect de lege, fiind necesară şi oportună reanalizarea atribuţiilor specifice inspectoratelor şcolare, însă nu desfiinţarea acestora. „Considerăm că nu este posibil transferul atribuţiilor specifice ale inspectoratelor şcolare în sarcina autorităţilor administraţiei publice locale, având în vedere importanţa acestora în sistemul naţional de învăţământ. Funcţia de inspecţie şcolară nu poate fi preluată de autorităţile administraţiei publice locale şi nici nu poate fi transferată ministerului întrucât acesta este cel care aprobă sistemul de evaluare şi supraveghează respectarea acestuia”, spun sindicaliştii. În adresa către senatori se mai arată că adoptarea unei noi Legi a educaţiei naţionale este un deziderat al Federaţiei Sindicatelor Libere din învăţământ, însă această lege trebuie să fie rezultatul unui amplu proces de consultare a tuturor factorilor implicaţi în actul instructiv-educativ: elevi, părinţi, personalul din sistem, autorităţile administraţiei publice locale, organizaţii non guvernamentale, agenţi economici etc.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din învăţământ nu susţin desfiinţarea inspectoratelor şcolare.
 Vizualizări articol: 1889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele din învăţământ nu susţin desfiinţarea inspectoratelor şcolare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bulete de cașcaval Un aperitiv delicios nu trebuie neapărat să fie complicat de preparat. Buletele de cașcaval încântă mesenii de toate vârstele, arată bine, necesită doar câteva ingrediente și mai puțin de o oră de muncă plăcută.Avem nevoie... Citeşte