Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 dec 2015 - Anul XX, nr. 301 (6113)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

15 turişti s-au rătăcit în Călimani

Joi, 31 Decembrie 2015 (10:02:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Echipaje de la Salvamont Vatra Dornei şi jandarmi au fost alertate, în seara zilei de 30 decembrie, de un apel la 112 prin care o tânără a cerut ajutor, sesizând că ea şi încă 14 persoane nu mai găsesc marcajul de pe traseul montan dintre satul Gura Haitii şi Staţia Meteo din Călimani. Aceştia intraseră pe un alt traseu şi, cum nu au mai găsit marcajul pe care trebuiau să-l urmeze, au cerut ajutor. Salvamontiştii de la Vatra Dornei, în frunte cu şeful acestei structuri, Petrică Ariciuc, dar şi jandarmi au pornit în căutarea lor. Între timp, cabanierul de la Staţia Meteo a reuşit să dea de numerosul grup, astfel că toate cele 15 persoane au fost conduse, în siguranţă, spre Staţia Meteo din Călimani. Salvamontiştii au precizat că cei 15 erau echipaţi pentru deplasarea pe munte şi aveau experienţă în drumeţii montane, ceea ce a făcut ca misiunea de salvare să nu fie una foarte dificilă. Chiar dacă stratul de zăpadă de pe traseele turistice din judeţ nu este unul mare, turiştii sunt sfătuiţi să plece la drum cât mai de dimineaţă şi să-şi calculeze timpi de mers chiar şi dubli faţă de parcurgerea respectivului traseu vara.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 turişti s-au rătăcit în Călimani.
 Vizualizări articol: 2866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
15 turişti s-au rătăcit în Călimani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorba de potroace În mare vogă la nunțile, petrecerile de familie și revelioanele anilor ‘80, ciorba de potroace revine în forță în ultima vreme în preferințele amatorilor de gastronomie rustică. Deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă,... Citeşte