Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”

Miercuri, 16 Decembrie 2015 (13:31:46)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava a avut loc marţi seară recitalul clasei de pian al profesoarei Adriana Iftimiu, un spectacol ce a stat sub imperiul emoţiilor micilor artişti, adevăraţi ambasadori ai valorii şi talentului. A debutat Eleva Paula Grămesc, din clasa a V-a, anul I de pian, tânăra interpretând „Carols of the Bells”, după care colegul acesteia Ştefan Constandache a binedispus auditoriul cu piesa „Old MacDonald Had a Farm”. La început de drum, dar foarte încrezător, s-a remarcat prin ambiţie şi perseverenţă şi elevul Cristian Pentilescu, din clasa a VI-a, anul I de pian, acesta transmiţând un gând în prag de sărbători cu piesele „Per Noel” şi „We wish you a Marry Christmas”. Programul a continuat cu Daria Niculaş - „Dans german” de Joseph Haydn şi Ana-Maria Pintilei - „Good Old Times”.Doi colegi buni, doi copii ambiţioşi, frumoşi şi la chip şi la suflet, Alex Erhan şi Niculaş Ana, din clasa a VII-a, au adus în scenă un duet cu armonii deosebite, cu piesa „Salut D’Amour” de Edvar Elgar. Asistenţa prezentă în Auditorium “Ion Carp Fluerici” i-a mai ascultat pe Ana Niculaş, cu “Noveletta” de Eugen Doga, Alex Erhan, cu „Nuvole Bianche” de Ludovico Einaudi, Octavian Pamparău, cu „Wild Flower” de Luis Streabbog şi „Triste Coeur” de Paul de Seneville. Chitarist talentat, dar şi foarte bun pianist, elevul Samuil Duciuc, din clasa a VIII-a, a interpretat „The Orphan” de Luis Streabbog şi „Musette” de J.S. Bach. Romantic, dar timid, Valentin Manole, din clasa a X-a, a prezentat „O plimbare” de Eugen Doga şi „Baladă pentru Adeline” de Paul de Seneville, în vreme ce eleva Denisa Grosu, din clasa a XI-a, a interpretat „River flows in you” de Yiruma şi „Valsul” de Eugen Doga, coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra mea fiară”, vals recunoscut de UNESCO drept unul dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.Cu multă gingăşie, Debora Grămesc, din clasa a XI-a, a prezentat asistenţei „Clar de lună” de Claude Debussy, iar Ioana Magazin (clasa a XII-a) a interpretat „Nocturna op. 9 nr. 2” - F. Chopin.Următorul moment i-a aparţinut Dianei Iliuţ, din clasa a XII-a, care a interpretat „Iarna” de Astor Piazzola şi „Vals trist” de Jean Sibelius, vals ce descrie suferinţa mamei compozitorului, ce-şi trăieşte ultimele clipe din viaţă în agonia amintirilor. Cu multă dăruire şi pasiune, Anton Babiaş, din clasa a XII-a, a interpretat „Sonata Patetica partea a II-a” de L. van Beethoven şi „Lettre a ma mere” de Paul de Seneville. Legăturile de suflet nu se rup niciodată, acest lucru a fost dovedit de un fost elev al Colegiului de Artă, Iosif Pamparău, actualmente student la Academia “Gheorge Dima” din Cluj. Acesta a dorit să fie alături de colegii săi mai mici, cărora le-a interpretat două lucrări, de P.I. Ceaikovski şi Ciprian Porumbescu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Recital de pian, la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte