Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 nov 2015 - Anul XX, nr. 277 (6089)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ateliere de creație pentru copii, într-un decor autentic românesc, la Iulius Mall

Vineri, 27 Noiembrie 2015 (11:10:34)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
De Ziua Națională a României, Iulius Mall Suceava le-a pregătit o surpriză copiilor, invitându-i să descopere semnificația datei de 1 Decembrie și simbolurile românești. Marți, 1 Decembrie, în intervalul orar 15.00 – 18.00, Iulius Mall Suceava sărbătorește Ziua Națională a României alături de copii. Pentru cei mici și nu numai, la parterul mallului, în zona KidsLand, se va amenaja un spațiu special, în care se recreează o cameră autentic românească. Decorul tradițional va fi transpus prin multiple elemente specifice, adevărate piese de muzeu: război de țesut, fier de călcat cu cărbuni, ulcele, covată, unelte pentru tors lâna, icoană și fotografii vechi, râșniță, lădițe cu zestrea bunicii, în care vor găsi covoare și ștergare cu motive rustice, băncuțe și multe alte obiecte reprezentative. Copiii vor avea prilejul de a vedea astfel de obiecte, iar despre semnificația și utilitatea acestora în vremurile de demult le vor povesti „Badea Ion” și „Lelea Frosa”. În același cadru, năzdrăvanii vor găsi și manechine în costume tradiționale, pentru a vedea cum se îmbrăcau strămoșii noștri. Pentru a păstra o amintire din „odaia bunicii”, cei mici se vor putea fotografia alături de personajele haioase. Atmosfera va fi completată cu muzică folclorică, iar copiii vor fi invitați la horă și la jocuri tematice. Surprizele continuă la Iulius Mall, copiii putând participa la un atelier de creație în ton cu această sărbătoare. Primii 150 de copii vor primi o sticlă de suc, iar după ce o vor goli, o vor transforma în „sporul casei”. În spațiul special amenajat vor fi și coșuri împletite din paie și coveți, în care vor găsi recolta din cămară. Astfel, sub îndrumarea specialiștilor, vor putea umple sticlele cu diferite boabe, realizând un obiect decorativ, despre care se spune că aduce noroc. Cei care au talent la desen vor putea face lucrări artistice având ca tematică „1 Decembrie”. Pentru creativitatea și munca lor, cei mici vor fi răsplătiți cu baloane și stegulețe tricolore, iar creațiile le vor fi oferite cadou.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ateliere de creație pentru copii, într-un decor autentic românesc, la Iulius Mall.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ateliere de creație pentru copii, într-un decor autentic românesc, la Iulius Mall0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Bereni (versiunea fără ou) Dacă ați crezut că numai japonezii se pot lăuda cu celebrul lor preparat crocant și delicat numit tempura, ei bine, merită să încercați și versiunea românească urbană, servită prin berării  în special. Berenii sunt tot... Citeşte