Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2015 - Anul XX, nr. 260 (6072)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Preafericitul Daniel, Patriarhul României, a sfinţit sâmbătă Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, în prezenţa a peste 1.500 de credincioşi

Sâmbătă, 7 Noiembrie 2015 (16:06:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preafericitul Daniel, Patriarhul României, a sfinţit sâmbătă, 7 noiembrie, Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, din Rădăuţi, în prezenţa a peste 1.500 de credincioşi. Chiar dacă vremea a fost foarte rece, credincioşii au venit în număr mare la acest eveniment. Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii s-au pus la rând pentru a se închina moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur, a căror raclă a fost adusă joi de la Reședința Patriarhală, de către Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar-Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Alături de moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost așezate spre închinare și moaștele Sfântului Mitropolit Mucenic Teodosie de la Brazi și ale Sfântului Ierarh Leontie de la Rădăuți.

 

Sfânta Liturghie în curtea aşezământului monahal

Slujba de sfinţire a mănăstirii a fost oficiată de Preafericitul Daniel, Patriarhul României, împreună cu un sobor de ierarhi (Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei; Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor; Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului; Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor; Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord; Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal; Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor), preoţi şi diaconi. După ce a fost târnosită (sfinţită) mănăstirea, Sfânta Liturghie a fost oficiată de înaltele feţe bisericeşti pe o scenă special amenajată în curtea aşezământului monahal.

 

Rugăciuni pentru cei care au trecut la cele veşnice în urma incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti

În timpul Sfintei Liturghii, soborul de arhierei şi preoţi, în frunte cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, au înălţat rugăciuni pentru cei care au trecut la cele veşnice în urma incendiului din Clubul Colectiv din Bucureşti, pentru însănătoşirea celor afectaţi de această tragedie, aflaţi în spitale, în grele suferinţe şi pentru alinarea suferinţei părinţilor, familiilor care şi-au pierdut copiii, rudele în cumplitul accident.  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel a spus, în cuvântul de învăţătură rostit în faţa mulţimii adunate la Rădăuţi, că fiind şi sâmbăta morţilor  „ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la cele veşnice în urma tragediei din Bucureşti”. „Astăzi, în această sâmbătă a pomenirii de obşte a celor adormiţi în Domnul, numită «Moşii de toamnă», ne rugăm în primul rând pentru cei care au trecut la Domnul într-o formă neaşteptată, surprinzătoare şi violentă, tinerii de la Clubul Colectiv din Bucureşti. Ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să odihnească sufletul lor în pacea, iubirea şi lumina Preasfintei Treimi. De asemenea, ne rugăm ca Hristos Domnul, care a mângâiat pe văduva din Nain, pe femeia văduvă şi îndoliată care petrecea pe ultimul drum pe unicul său copil, zicând: «Nu mai plânge», să aducă mângâiere sufletească, să aducă multă consolare în sufletele familiilor care-şi plâng pe morţii lor acum, familiile îndoliate şi îndurerate”.

 

Distrincţii

Patriarhul Daniel l-a felicitat pe Starețul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Iustin Dragomir, pentru grija cu care a condus lucrările ridicării mănăstirii, dar şi a Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie”, apreciind că este o biserică frumoasă, doar că „frumuseţea cea mai mare a unei biserici sunt credincioşii prezenţi în stare de rugăciune participând la Sfânta Liturghie”. Starețul Mănăstirii Bogdana, arhimandritul Iustin Dragomir, a primit din partea Patriarhului Daniel „Crucea Patriarhală”, cea mai înaltă distincţie a Bisericii Ortodoxe Române, dar şi un plic cu bani (fără să spună suma) pentru mănăstire şi centrul de copii de care are grijă. Preafericitul Părinte Daniel a primi sâmbătă titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava pentru „implicarea activă a Preafericirii Sale în viaţa socială a credincioşilor din judeţul Suceava, de fiecare dată când a fost solicitat”, titlu care i-a fost înmânat de Cătălin Nechifor, președintele Consiliului Județean Suceava, moment aplaudat de cei prezenţi al evenimentul religios. Credincioşii, femei şi bărbaţi, au posibilitatea, conform tradiţiei Bisericii Ortodoxe, să intre şi să se închine în Sfântul Altar al lăcaşului de cult târnosit de Patriarhul României, acesta spunând că biserica va rămâne deschisă până ce toţi credincioşii vor trece prin Altar şi se vor închina. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preafericitul Daniel, Patriarhul României, a sfinţit sâmbătă Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, în prezenţa a peste 1.500 de credincioşi.
 Vizualizări articol: 2717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Preafericitul Daniel, Patriarhul României, a sfinţit sâmbătă Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică, în prezenţa a peste 1.500 de credincioşi2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Preafericitul Daniel, Patriarhul României trimis de
( 7 nov 2015, 18:51:52
Preafericitul Daniel, Patriarhul României,cum sa nu fie PREAFERICIT;daca cere ca toate bisericile si toti sarmani care sunt la necaz si la greu sa cotizeze cu bani,daca esti credincios o faci fara bani,dar tu mai PREAHOTULE esti cel mai mare TICALOS si ORDINAR dar este Dumnezeu si pentru tine mai PREACURVARULE:

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei