Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2015 - Anul XX, nr. 199 (6011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Doi universitari suceveni au devenit membri în Consilii Naţionale ale Ministerului Educaţiei

Vineri, 28 August 2015 (15:07:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Doi profesori universitari suceveni, specialişti recunoscuţi pe plan internaţional în domeniile lor, au fost nominalizaţi în două organisme ale Ministerului Educaţiei responsabile cu finanţarea învăţământului superior românesc, respectiv coordonarea şi evaluarea cercetării ştiinţifice la nivel naţional. Este vorba despre prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean, prorector responsabil cu baza materială şi problemele studenţeşti, şi prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, prorector responsabil cu activitatea ştiinţifică. Gabriela Prelipcean a fost numită membru în biroul Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), organism consultativ la nivel naţional al Ministerului Educaţiei, preocupat de dezvoltarea principiilor şi metodelor de distribuire a fondurilor publice către universităţile de stat din România. „Ambasador Fulbright”, conducătoare de doctorat în domeniul Economie, specialist în problematica pieţelor financiare şi în managementul crizelor economico-financiare, în cadrul USV prof. univ. dr. Gabriela Prelipcean este responsabilă de chestiunile financiar-bugetare.De asemenea, Mihai Dimian a fost numit recent, prin ordin de ministru, membru al Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS). În vârstă de 40 de ani, Mihai Dimian este unul dintre cei mai tineri membri ai CNCS, care reuneşte nume de referinţă ale cercetării româneşti, precum preşedintele Academiei Române, acad. Valentin Vlad. Merită remarcat şi faptul că, în afară de reprezentanţii universităţilor şi institutelor din cele patru mari centre universitare (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara), CNCS are în componenţă doar câte un reprezentant din alte cinci universităţi din Braşov, Craiova, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Reprezentanţii USV consideră că „nominalizarea acestor două cadre didactice ale Universităţii din Suceava în organisme centrale şi esenţiale în viaţa academică românească reprezintă o dovadă în plus a recunoaşterii performanţelor universităţii sucevene”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi universitari suceveni au devenit membri în Consilii Naţionale ale Ministerului Educaţiei.
 Vizualizări articol: 2851 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Doi universitari suceveni au devenit membri în Consilii Naţionale ale Ministerului Educaţiei4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei