Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a găsit curtea interioară a Cetăţii de Scaun încuiată

Duminică, 16 August 2015 (11:27:42)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a aşteptat câteva minute bune, sâmbătă seara, pentru a putea intra în curtea interioară a Cetăţii de Scaun a Sucevei, aceasta fiind închisă pe toată durata Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”. Corina Creţu a venit la Suceava pentru a inaugura lucrările de reabilitare şi modernizare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, însă în momentul în care a intrat în incinta monumentului istoric a constatat că o mare parte din spaţiile reabilitate sunt închise. Şi asta pentru că, aşa cum au spus autorităţile sucevene, lipsa personalului a făcut imposibilă asigurarea pazei şi protecţiei atât pentru turişti, cât şi a instalaţiilor montate în cetate prin intermediul proiectului european de reabilitare. Corina Creţu a fost însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, de parlamentarii Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu, dar şi de directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ion Mareş, şi de directorul acestei instituţii, Emil Ursu, acesta din urmă venind special din concediu medical pentru acest moment. Momentele stânjenitoare au avut loc în momentul în care oficialităţile au ajuns în faţa porţii de la curtea interioară a cetăţii. În momentul respectiv s-a constatat faptul că nimeni dintre cei prezenţi nu avea cheia de la poartă, astfel încât turul oficial pentru vizitarea cetăţii a fost întrerupt câteva minute bune până când cineva a găsit în cele din urmă cheia. Pe lângă oficialităţi s-au apropiat şi numeroşi turişti aflaţi la ora respectivă în Cetatea de Scaun a Sucevei, cu speranţa că în cele din urmă vor reuşi să vadă curtea interioară. Cu toate acestea, curtea interioară a fost deschisă doar pentru oficialităţi, care în cele din urmă au reuşit să vadă toate zidurile reconstruite parţial ale Cetăţii de Scaun. Fără doar şi poate punctul principal de atracţie este capela Cetăţii de Scaun a Sucevei, care a fost reconstruită în totalitate şi care urmează să fie amenajată în perioada următoare. Pe tot parcursul vizitei oficiale, la poarta curţii interioare a stat un agent de pază, astfel încât nici un turist nu a putut să intre. Nici după finalul vizitei, când comisarul european a ieşit din curtea interioară, nu a mai fost permis accesul publicului, deşi câteva zeci de turişti aşteptau în speranţa că vor putea vizita întreaga cetate. În ceea ce o priveşte pe Corina Creţu, aceasta nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la întreaga situaţie, ea vizitând în continuare Cetatea de Scaun şi taberele ordinelor de cavaleri venite la ediţia de anul acesta a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a găsit curtea interioară a Cetăţii de Scaun încuiată.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Comisarul european pentru politici regionale Corina Creţu a găsit curtea interioară a Cetăţii de Scaun încuiată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei