Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 aug 2015 - Anul XX, nr. 185 (5997)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parada Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, joi seară, pe străzile Sucevei

Miercuri, 12 August 2015 (15:23:43)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, organizat de Primăria municipiului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Bucovinei în intervalul 13-16 august, debutează joi, la ora 20.30, cu parada cu făclii, care va traversa oraşul pe traseul Obcini - George Enescu - Primărie - Ana Ipătescu - Cetatea Sucevei.Chiar dacă anul acesta în fruntea alaiului nu vor mai fi cavaleri cu cai, participanţii, membri ai ordinelor cavalereşti, ai asociaţiilor, trupelor şi grupurilor artistice care vor susţine spectacole pe parcursul desfăşurării festivalului, vor traversa oraşul, la ceas de seară, cu făclii aprinse, într-o impresionantă coloană luminoasă.Însoţiţi de echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei, care vor lua măsuri speciale pentru desfăşurarea procesiunii în condiţii nocturne, cu restricţii de trafic, participanţii se vor deplasa pe traseul stabilit în răpăit de tobe şi sunet de trâmbiţe şi cimpoaie. Saltimbanci şi jongleri, mânuitori şi aruncători de steaguri îşi vor demonstra dibăcia din mers, iar menestreli cu fluiere şi tamburine vor anima alaiul format din cavaleri şi domniţe, scutieri şi războinici, purtători de prapuri cu blazoane, care vor trece semeţi pe străzile urbei. Luptători înzăuaţi, halebardieri şi arcaşi se vor înşirui în coloana care va înainta la lumina făcliilor. Începând de vineri, manifestările se vor desfăşura la Cetatea de Scaun a Sucevei. Deschiderea oficială a festivalului este programată pentru vineri, 14 august, la ora 17.30, iar închiderea va avea loc duminică, 16 august, în intervalul orar 19.20-20.30.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parada Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, joi seară, pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 3148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Parada Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, joi seară, pe străzile Sucevei3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei