Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2015 - Anul XX, nr. 151 (5963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comercianţii care vând băutură la pahar şi ţigări la bucată, amendaţi de Protecţia Consumatorilor

Vineri, 3 Iulie 2015 (14:35:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a sancţionat, în cursul lunii trecute, o serie de agenţi economici, din mediul rural, care comercializau băuturi alcoolice la pahar şi ţigări la bucată. Din cele 93 de acţiuni de control, 41 s-au soldat cu amenzi în valoare de 23.500 lei, oprindu-se de la comercializare produse în valoare de 549 lei. Alte deficienţe sesizate de comisarii suceveni sunt: produse expirate, lipsa orarului de funcţionare, lipsa preţurilor.

În total, în luna iunie a acestui an, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Suceava a efectuat 368 de acţiuni de control, acestea soldându-se amenzi în valoare de 195.950 lei.

O altă tematică de control a comisarilor a făcut referire la comercializarea echipamentelor de uz casnic.

Vasile Latiş, comisarul şef al CJPC Suceava, a explicat că „au fost efectuate 11 acţiuni de control, în şapte cazuri aplicându-se amenzi în valoare de 20.000 lei. S-au oprit temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor, produse în valoare de 22.986,55 lei. Ca deficiente constatate amintim lipsa instrucţiunilor de utilizare, traduse în limba română, neindicarea pe produs a producătorului sau a importatorului, lipsa preţurilor.

O altă tematică de control a comisarilor suceveni a avut în vedere respectarea prevederilor legale privind comercializarea apelor minerale, atât la producători cât şi la distribuitori. S-au efectuat 39 acţiuni de control, aplicându-se opt amenzi în valoare de 11.500 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comercianţii care vând băutură la pahar şi ţigări la bucată, amendaţi de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comercianţii care vând băutură la pahar şi ţigări la bucată, amendaţi de Protecţia Consumatorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de coarne (rețetă dintr-un caiet vechi) Nu sunt curioasă din fire. Cel puţin, nu într-atât de curioasă, încât să-mi bag nasul prin oalele tuturor. (Nu de alta, dar mai am nevoie de el!) Însă aşa de tare mirosea a dulceaţă pe holul blocului în care... Citeşte