Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 iun 2015 - Anul XX, nr. 126 (5938)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord de cooperare încheiat între USV şi Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei, China

Joi, 4 Iunie 2015 (11:15:29)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rector, și prof. univ. dr. Ștefan Purici, prorector cu relațiile internaționale, s-au întâlnit în data de 30 mai 2015 cu delegația Provinciei Hebei din China. Reprezentanții chinezi au subliniat interesul lor pentru dezvoltarea relațiilor cu statele din Europa Centrală și de Sud-Est. La rândul lor, reprezentanții USV au prezentat oportunitățile de colaborare cu China, în general, și cu Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei (HEBUST), în special, care vor putea fi materializate în mobilități ale cercetătorilor (profesori și studenți ai ambelor părți), activități de cercetare comune etc. O altă modalitate de cooperare pe care cele două universități sunt dispuse să o sprijine sunt Școlile de Vară, care să ofere tinerilor și studenților posibilitatea cunoașterii reciproce a culturii și civilizației țării partenere.În cadrul acestei întâlniri părțile au semnat un protocol de colaborare între USV și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei care prevede înființarea la Suceava, în cadrul USV, a unui Institut Confucius. Odată cu realizarea acestui deziderat, la Suceava va funcționa cel de-al patrulea Institut Confucius (alături de cele trei institute înființate deja în România în centrele universitare din Cluj-Napoca, București și Sibiu) și singurul existent în Moldova istorică. Părțile au convenit că, în anul universitar următor, reprezentanții celor două universități (USV și HEBUST) vor efectua vizite de documentare la instituția parteneră în vederea identificării și demarării unor proiecte de interes comun pentru cele două comunități academice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord de cooperare încheiat între USV şi Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei, China.
 Vizualizări articol: 1593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Acord de cooperare încheiat între USV şi Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei, China5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Covrigi „ca la Rucăr" (rețeta Tuței lu' Mazăre) O legendă spune că satul Rucărului ar fi fost fondat de ostaşii lui Negru Vodă, care au primit drept mulţumire pentru serviciile lor, de la voievod, dreptul de a stăpâni valea şi munţii din jur. S-au aşezat rucărenii, şi-au durat case din... Citeşte