Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 21 apr 2015 - Anul XX, nr. 90 (5902)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

22 aprilie - Ziua Pământului

Marţi, 21 Aprilie 2015 (16:08:20)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ziua Pământului este marcată anual pe toată planeta, începând din anul 1970, la data de 22 aprilie, aceasta fiind ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător. Această mişcare a apărut în Statele Unite ale Americii într-o perioadă când au avut loc mai multe episoade deosebite de poluare (accidente ecologice). Scopul acestei iniţiative a fost de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arăta faţă de mediu, deoarece considera poluarea (gazele şi fumul) ca un semn al “prosperităţii”.Acest eveniment din calendarul ecologic readuce în atenţia locuitorilor planetei responsabilitatea de a proteja natura şi mediul înconjurător. Evenimentul a fost gândit ca un prilej de sensibilizare a populaţiei în legătură cu prejudiciile aduse mediului. Tema pentru cea de-a 45-a aniversare a Zilei Pământului este “E rândul nostru să conducem”.Într-un comunicat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava se arată: “Omul şi acţiunile sale iraţionale constituie cauza celor mai multe dintre prejudicii aduse Pământului, dar tot omul trebuie să fie şi cel care poate conştientiza pericolul şi să acţioneze pentru limitarea sau îndepărtarea acestora. Este nevoie de acţiuni economice prietenoase cu mediul înconjurător, de soluţii pentru problemele dificile care ameninţă viitorul planetei noastre şi de decizii prin care să se găsească o nouă direcţie de dezvoltare economică care să menţină viaţa pe Pământ. Protejarea spaţiilor verzi, derularea de programe de reciclare, conservarea energiei, plantarea de arbori şi educaţia ecologică sunt doar câteva dintre activităţile în care putem fi implicaţi tot timpul anului”. Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava se implică în activitatea de educaţie ecologică prin organizarea de acţiuni educative, participarea la acţiuni organizate de instituţii şcolare, ONG-uri, dar şi prin campanii de informare/conştientizare a populaţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22 aprilie - Ziua Pământului.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
22 aprilie - Ziua Pământului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de vită pe pat de ceapă și morcovi Ai trebuință de: 500 g piept de vita (se poate folosi si alta bucata de carne), 400 g ceapa uscata, 200 g morcovi, 200 g gogosari, piper, ulei, doua linguri cu mustar, 200 ml vin.Cum se procedează: Pieptul de vita se portioneaza si se pune cu o zi... Citeşte