Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2014 - Anul XIX, nr. 153 (5662)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încercări nereuşite de a păcăli oamenii prin metoda „accidentul”

Duminică, 6 Iulie 2014 (12:45:02)

Vineri, poliţiştii Postului de Poliţie Vama au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 79 ani, din localitate, despre faptul că în ziua precedentă a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi avocat şi care i-a spus că nepotul ei a avut un accident auto şi că trebuie să-i dea 6.000 lei. Întrucât femeia nu auzea bine, i-a dat receptorul telefonului nepoatei sale, care se afla în locuinţă cu ea. Aceasta i-a explicat că nu are banii, însă „avocatul” i-a spus că dacă nu-i dă măcar 3.000 lei în primă fază bărbatul implicat în „accident” urma să fie arestat.

Femeia i-a spus că nu poate lua telefonul fix după ea pentru a ţine legătura, şi atunci persoana respectivă i-a solicitat numărul de telefon mobil pentru a o putea contacta. După aproximativ 5 – 10 minute, a fost contactată pe telefonul mobil, de pe un număr cu identitate ascunsă, spunând că sună de pe telefonul de serviciu şi numărul de pe care sună este strict confidenţial, şi au stabilit să vorbească mai târziu pentru a avea timp să găsească banii necesari.

Cele două femei au făcut verificări şi au stabilit că nepotul bătrânei nu a fost implicat în nici un eveniment rutier, dându-şi astfel seama că este vorba despre o înşelăciune, moment în care persoana care s-a recomandat a fi avocat a închis telefonul.

Printr-o experienţă asemănătoare a trecut vineri şi un bărbat de 67 ani, din Vama. El a fost sunat atât pe telefonul fix cât şi pe telefonul mobil de către o persoană necunoscută care i-a spus că fiul său a comis un accident rutier în Câmpulung Moldovenesc lovind o fetiţă cu maşina şi că trebuie să depună la bancă 5.000 lei pentru ca familia fetiţei să nu depună plângere, urmând să le comunice contul în care trebuie depuşi banii.

Bărbatul din Vama a întrebat dacă nu cumva este vorba despre o înşelăciune, la care necunoscutul l-a asigurat că situaţia este reală şi i-a atras atenţia să păstreze secretul, după care a închis telefonul. Ulterior bărbatul a vorbit la telefon cu fiul său, aflând că acesta nu a avut nici un accident.                                       

În cele două cazuri se efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de înşelăciune, menţionează poliţiştii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încercări nereuşite de a păcăli oamenii prin metoda „accidentul”.
 Vizualizări articol: 2096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încercări nereuşite de a păcăli oamenii prin metoda „accidentul”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei