Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Festivalul “Lumina Învierii, Lumina Primăverii”, ediţia a III-a, la Cajvana

Miercuri, 8 Mai 2013 (14:44:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Cajvana a avut loc marţi, 7 mai, Festivalul “Lumina Învierii, Lumina Primăverii”, ediţia a III-a, subproiect în cadrul proiectului judeţean “Paştele în Bucovina”. În cele patru ore cât a durat festivalul, la Căminul Cultural din Cajvana, spectatorii, copii, părinţi, bunici şi cadre didactice, dar şi oficialităţi ale oraşului Cajvana, primarul Gheorghe Tomescu, preotul paroh Gheorghiţă Davidoaia, au urmărit un bogat colaj artistic de cântece religioase, scenete, poezii închinate sărbătorilor pascale. Nu au lipsit din program dansurile „Şchioapa” şi „Ciobănaşul”, precum şi suitele de dansuri “Hora” şi “Sârba”, prezentate de Ansamblul “Stejărelul”, pregătit de profesorul Iulian Ciotu.

În sala de protocol a Căminului Cultural a avut loc vernisajul expoziţiei „Artă şi culoare în zi de sărbătoare”. Cei prezenţi au putut admira adevărate opere de artă ale preşcolarilor şi elevilor din Cajvana. În expoziţie au putut fi văzute ouă lucrate cu migală în tehnica quilling, o adevărată explozie de culoare. Directorul Nicolae Robu a declarat că lucrările din expoziţie „sunt o mărturie clară a datinilor, credinţelor şi obiceiurilor pascale, practic un element al culturii spirituale specifice poporului nostru. Ele transmit bucurie şi uimire, dar şi smerenie şi împăcare. Tehnicile şi elementele de limbaj plastic au fost împletite cu măiestrie în lucrările expuse în expoziţie: felicitări, colaje,  desene, machete”. El a completat că festivalul este o manifestare culturală de mare importanţă pentru oraşul Cajvana, un moment de întâlnire şi schimburi spirituale între colectivele de preşcolari şi şcolari.

Manifestarea a fost organizată de Liceul Tehnologic Cajvana, reprezentat de directorul coordonator Nicolae Robu, directorul adjunct Iulian Ciotu, în parteneriat cu Primăria Oraşului Cajvana, reprezentată de primarul Gheorghe Tomăscu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul “Lumina Învierii, Lumina Primăverii”, ediţia a III-a, la Cajvana.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul “Lumina Învierii, Lumina Primăverii”, ediţia a III-a, la Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei