Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 104 (8021)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Școala Gimnazială „Ion Creangă” este instituția de învățământ suceveană care crește campioni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru echipele sportive ale Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava primăvara aceasta a fost una de bun augur, reușind să se califice la etapa de zonă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, la disciplinele handbal fete, handbal băieți și minihandbal mixt, în urma câștigării fazelor județene.

Este bine cunoscut faptul că de ani buni această instituție de învățământ performează la nivel înalt pe terenul de handbal, deși profilul școlii nu este unul sportiv, tinerii handbaliști acordând o atenție sporită atât antrenamentelor de handbal, cât și parcursului lor școlar, mulți dintre ei având rezultate bune și foarte bune la învățătură.

Echipa de handbal fete, coordonată de domnul profesor Daniel Ceobanu, a obținut o valoroasă mențiune la această competiție, după ce a pierdut două meciuri din grupă la doar un singur gol diferență. Zona Moldovei va fi reprezentată la etapa națională a competiției de către LPS Iași.

Echipele de handbal băieți și de minihandbal mixt, pregătite de profesorii Vasile Boca și Alexandrina Jijie, au câștigat competiția regională, reușind o nouă calificare la turneele finale ale Olimpiadei, între cele mai bune 8 școli din România. Ambele etape de zonă, care au beneficiat de o organizare foarte bună, s-au desfășurat în județul Vaslui, într-o atmosferă frumoasă, întreținută mai ales de către părinții sportivilor. Cele două echipe au reușit să câștige clar toate jocurile disputate, la minihandbal învingând în ultimul act reprezentanta județului Neamț, iar la gimnaziu, reprezentanta județului Vaslui, acolo unde sucevenii Alexandru Haluca și Răzvan Buzu au obținut și două titluri individuale, „Cel mai bun portar”, respectiv „Golgheter”.

 

Colaborarea cu Clubul Sportiv Universitar este una rodnică

Pentru Școala Gimnazială „Ion Creangă” aceste succese de ultimă oră reprezintă o nouă confirmare a succesului parteneriatului „Readucerea handbalului în școală”, care a luat naștere în anul 2014, la inițiativa domnului decan al Facultății de Educație Fizică şi Sport din cadrul USV, Petru Ghervan, și cu sprijinul necondiționat al conducerii școlii de la vremea respectivă, domnul director Constantin Mărgineanu fiind un mare susținător al handbalului sucevean, care și-a dorit mult ca elevii școlii să poată practica acest sport în sala ce abia se construise.

În prezent, Sorin Rață, directorul Clubului Sportiv Universitar, și Luminița Martiniuc, actuala directoare a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, sprijină permanent dezvoltarea handbalului juvenil sucevean, instituțiile pe care le conduc se susțin reciproc și sunt parteneri în proiectul Centrului Olimpic. Ca urmare a eforturilor comune, depuse de antrenorii de la CSU Suceava, de membrii catedrei de educație fizică de la „Ion Creangă”, de copiii care practică acest minunat sport și de către familiile acestora, participările școlii la competițiile organizate de Ministerul Educației au fost încununate de succes. Astfel, Școala Gimnazială „Ion Creangă” se mândrește cu două titluri de campioană a României, la handbal primar mixt (iunie 2017) și handbal băieți (mai 2018), un titlu de vicecampioană a României, la handbal primar mixt (2018), precum și cu nenumărate trofee județene și participări cu rezultate foarte bune la etapele regionale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, începând cu anul 2016.

„Este o atmosferă foarte frumoasă la noi, la școală, în ultimii ani. Sunt de apreciat eforturile pe care le depun elevii noștri la antrenamente, fie că este vorba de echipa de club sau de cea a școlii, însă nu neglijează nici orele de curs. Există o emulație fantastică, la care contribuie succesele copiilor care au confirmat, dar și efortul de echipă care caracterizează tot ceea ce se petrece pe terenul de handbal al școlii. Toate rezultatele reprezintă munca copiilor, care au și cel mai mare merit în toată povestea aceasta, munca antrenorilor, a profesorilor, susținerea părinților, care de multe ori își însoțesc copiii la concursuri, preocuparea pentru performanță a conducerii școlii, relațiile bune cu cei de la CSU și LPS, precum și sprijinul Primăriei Suceava și al Consiliului Local, cu ajutorul cărora am reușit să participăm la ultimele competiții”, a mărturisit profesoara Alexandrina Jijie.

 

Elevii formați la Școala Gimnazială „Ion Creangă” au ajuns să bată la ușile echipelor naționale de juniori și seniori

Mare parte dintre sportivii care luptă sub culorile clubului CSU Suceava la juniori și seniori sunt foști și actuali elevi ai Şcolii „Ion Creangă”, care au descoperit tainele handbalului, inițial mai timid, la orele de educație fizică, și apoi în cadru organizat, coordonați de către antrenorii de la Clubul Sportiv Universitar. Îi amintim aici pe tinerii Daniel Stanciuc, Cătălin Zarițchi, Alexandru Reuț, Claudiu Stejar, Iulian Roșu, Codrin Dascălu, Andrei Rață, Teodor Moșneagu, Claudio Zaharia, Ionuț Pascuț, Luca Cazac, Rareș Ostafe, Alexandru Haluca, Răzvan Buzu, Iustin Dănilă, Andrei Hoștină, Daniel Popovici, precum și pe mai experimentații Alexandru Dascălu și Eduard Duman. În ultimii ani, convocările la loturile naționale pe diferite categorii de vârstă ajung și la Suceava, cei menționați anterior având parte de cuvinte de laudă din partea selecționerilor, probabil cel mai valoros produs al școlii noastre fiind Daniel Stanciuc, căpitanul lotului național de juniori al României, sportiv care la doar cei 18 ani ai săi a fost convocat și la echipa națională de seniori. În urma rezultatelor deosebite din ultimii ani Suceava a fost desemnată drept Centru Olimpic de pregătire a juniorilor, astfel au ajuns aici și alți tineri sportivi de valoare, din mai toate colțurile țării, care s-au integrat cu succes și putem spune că au fost „adoptați” de către orașul nostru. Antrenamentele tehnico-tactice ale Centrului National Olimpic de Pregătire a Juniorilor Suceava se desfășoară în condiții bune la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, urmând ca în scurt timp instituția de învățământ să beneficieze și de o sală de forță modernă.

„Ne dorim un nou titlu de campioni naționali cu echipa de băieți, iar cu echipa de minihandbal obținerea unei medalii. Un mare regret pe care îl avem e faptul că în 2021 Olimpiada Națională a Sportului Școlar a fost suspendată din cauza pandemiei, echipa de anul trecut fiind una extrem de puternică, cu care am fi aspirat la titlu, fără nici o îndoială. Am reușit multe performanțe bune în ultimii ani, emulația creată în jurul handbalului atrăgând mulți copii spre practicarea acestuia. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul conducerii școlii noastre, fapt pentru care vreau să mulțumesc din nou fostului director, domnul Constantin Mărgineanu, și actualului director, doamna Luminița Martiniuc, pentru toată disponibilitatea acordată handbalului în toți acești ani”, a declarat profesorul Vasile Boca.

Echipa de minihandbal mixt a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” se bazează pe următorul lot: Diana Ivan, Sara Belciug, Andreea Codreanu, Fabiana Vîrvarei, Lucas Iriciuc, Filip Ciubotariu, Robert Colibă, Maia Busuioc, Ștefania Coresciuc, Andrei Ivan.

Formația de handbal băieți a utilizat în competiție următorii jucători: Alexandru Haluca, Alessio Halanduț, Andrei Hoștină, Rareș Ostafe, Nicolas Zapodianu, Iustinian Dănilă, Alexandru Muntean, Daniel Popovici, Răzvan Buzu, Luca Cazac, Călin Blîndu, Cosmin Mujdei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Școala Gimnazială „Ion Creangă” este instituția de învățământ suceveană care crește campioni.
 Vizualizări articol: 1235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Școala Gimnazială „Ion Creangă” este instituția de învățământ suceveană care crește campioni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei