Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 mai 2020 - Anul XXV, nr. 106 (7411)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fotbal

Foresta a pierdut promovarea în urma deciziei FRF de suspendare a campionatului Ligii a III-a

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Normele drastice instituite de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru reluarea antrenamentelor sportivilor de performanță le-au dat de înțeles oficialilor Federației Române de Fotbal că acest lucru nu este posibil în ceea ce privește eșaloanele inferioare. Pe lângă faptul că jucătorii și stafful tehnic al fiecărei echipe trebuie să stea 14 zile în izolare înainte de a intra în cantonament, cluburile trebuie să aibă la dispoziție o bază sportivă exclusivă unde să își desfășoare pregătirea în regim închis, de maximă siguranță, cu toate condițiile de performanță, și, în plus, trebuie să aibă bani și pentru testarea medicală frecventă.

Discuții aprinse pe această temă s-au purtat ieri, în cadrul unei videoconferințe realizate de reprezentanții FRF cu reprezentanții cluburilor din teritoriu, prilej cu care s-au clarificat în mare măsură planurile forului condus de Răzvan Burleanu pentru încheierea actualului sezon competițional, care a fost dat peste cap de pandemia de COVID-19.

Ținând cont de situația actuală, după ce a analizat chestionarele primite de la mulți dintre membrii afiliați, cât și condițiile drastice în care se va mai putea juca fotbal în această vară, conducerea FRF dorește desfășurarea tuturor etapelor rămase de disputat în Liga I, 8 în play-off și 12 în play-out și organizarea unui sistem play-off/play-out pentru Liga a II-a.

Fiindcă majoritatea cluburilor din eșalonul al treilea, peste 50 din cele 78 rămase active, au trimis către FRF chestionare în care au bifat varianta „Înghețarea campionatului cu validarea clasamentelor existente”, forul condus de Răzvan Burleanu a decis suspendarea definitivă a sezonului de Liga a III-a.

Nici un club nu va retrograda în această ediție, iar în privința promovării s-a hotărât ca echipele Aerostar Bacău (Seria I) și „U” Craiova (Seria IV-a), care au un avans mai mare de trei puncte în fruntea clasamentului, să promoveze direct, în vreme ce în celelalte serii, unde lupta pentru accederea în eșalonul secund este mai strânsă, să se joace meciuri de baraj între primele două clasate, astfel: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria a II-a), Progresul Spartac București – CSM Slatina (Seria a II-a) și ACS Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria a III-a).

Conform acestui algoritm, reiese că Foresta Suceava, echipă situată pe locul secund în Seria I, la șapte puncte distanță de liderul Aerostar Bacău, a pierdut orice șansă de promovare.

„În ce ne privește, n-avem cum să fim de acord cu o asemenea hotărâre, care ne dezavantajează profund. Consider că ni se ia dreptul la promovare, în condițiile în care mai erau de disputat 14 etape, rămânând un număr de 42 de puncte în joc. Credem că în orice competiție trebuie să primeze criteriul sportiv, de aceea luăm în considerare să ne adresăm instanțelor, care vor putea aprecia dacă această decizie a fost una corectă. Nu mi se pare normal ca doar unele dintre echipele de pe poziția secundă să aibă șansa să participe la meciuri de baraj pentru promovare, iar altele nu. Este o situație discriminatorie dacă ne gândim și la faptul că echipele de pe ultimele locuri au fost salvate de la retrogradare, iar celor aflate în lupta pentru promovare și care au cheltuit resurse importante li se răpește această oportunitate”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Forestei.

 

S-a schimbat și sistemul de promovare în eșalonul al treilea. Siretul Dolhasca va da baraj în trei 

Dacă în eșalonul al treilea nu va mai avea loc nici un meci în acest sezon, în schimb, cele mai bune echipe din Liga IV-a vor fi nevoite să revină pe teren.

Având în vedere planul pentru Liga a III-a, FRF a anunțat reprezentații Asociațiilor Județene de Fotbal că are de gând să modifice sistemul barajului pentru promovare din Liga a IV-a. În acest sens, forul fotbalistic din România va anula actualele jocuri stabilite pentru baraj și va reface tragerea la sorți în așa fel încât să nu mai promoveze o echipă din două, ci una din trei.

De această dată, barajul pentru promovare în eșalonul al treilea nu se va mai da între două campioane județene care urmau să se întâlnească în sistem tur/retur. FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe. Fiecare formație va juca împotriva celorlalți doi adversari din grupa respectivă, iar prima clasată va obține promovarea în eșalonul superior.

Astfel, în loc de 21 de campioane județene vor promova doar 14, cu observația că, în cazul în care seriile de Liga a III-a din noul sezon nu se vor completa, atunci FRF ia în calcul și ca cele mai bune echipe clasate pe locul al doilea din aceste mini-turnee să promoveze pe locurile vacante, pe baza unor criterii stabilite cu golaveraj, cartonașe galbene etc. Așadar, noul sezon de Liga a III-a ar putea avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte sunt acum, deci nu se trece la șase serii, așa cum și-ar fi dorit anumite cluburi.

Conform calculelor conducerii FRF, meciurile de baraj vor avea loc în jurul datei de 5 august, pe teren neutru.

„Am fost informați și noi despre planurile Federației Române de Fotbal în cadrul videoconferinței de joi. Oricum, la acest nivel, fotbalul este amator, așa că prioritar este ceea ce se va întâmpla cu Liga I, unde sunt cu totul alte interese. Abia după ce se va lua o decizie în privința eșaloanelor superioare, abia apoi se va stabili sută la sută cum vor decurge lucrurile în fotbalul județean”, a declarat Ciprian Anton, președintele Asociației Județene de Fotbal.

Trebuie precizat că AJF Suceava este primul for fotbalistic din România care a anunțat suspendarea competițiilor pe care le patronează, încă de pe data de 3 aprilie. Conform ierarhiei existe la acel moment în Liga a IV-a, prima clasată, gruparea Siretul Dolhasca, a fost validată drept reprezentantă a județului Suceava la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

„Sincer, nu mă așteptam la o asemenea variantă. Din două una. Cei de la FRF sunt dezorganizați în aceste momente ori nu-i interesează ce se întâmplă în fotbalul județean. Nu ne-a consultat nimeni, și ne-am trezit cu o variantă utopică zic eu, pe care nimeni nu a luat-o în considerare. Pe de altă parte, nu mi se pare normal să se schimbe regulile în timpul competiției. Puteau să lase bine merci varianta meciurilor de baraj așa cum se stabilise inițial, pentru că tot două jocuri ar fi avut de disputat fiecare echipă. Cert este că noi suntem deciși să facem tot posibilul să promovăm în Liga a III-a, mai ales că vom beneficia, ca și până acum, de sprijinul primăriei din Dolhasca, care a fost tot timpul alături de noi”, a declarat Constantin Ferariu, antrenorul celor de la Siretul.

Conform programării inițiale, Siretul Dolhasca trebuia să întâlnească la barajul pentru promovare, în sistem tur – retur, reprezentanta județului Botoșani. Conform noii soluții avansate de FRF, formația pregătită de Constantin Ferariu va disputa la începutul lunii august un turneu în trei, urmând să se confrunte cu două echipe campioane care se vor alege pe criterii geografice, din județele Iași, Botoșani, Neamț, Vaslui și Bacău.

 

Steaua, cea mai importantă echipă prezentă la baraj

Cel mai important club din Liga a IV-a care va juca la barajul pentru promovare în eșalonul al treilea este Steaua București, liderul autoritar al acestui sezon în campionatul Bucureștiului. Aceasta nu va mai întâlni reprezentanta județului Giurgiu, ci va afla, de această dată, după o nouă tragere la sorți, alți doi adversari pe care trebuie să îi învingă pentru a accede în Liga a III-a.

Pe 19 februarie 2020, FRF stabilise, în urma tragerii la sorți, cele șapte regiuni și meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a.

Acum, cu noile planuri ale FRF, aceste jocuri nu vor mai fi valabile:
Regiunea 1, Nord-Est: Vaslui – Bacău, Botoșani – Suceava, Neamț – Iași;
Regiunea 2, Nord-Vest: Sălaj – Bihor, Maramureș – Bistrița Năsăud, Cluj – Satu Mare;
Regiunea 3, Centru: Sibiu – Harghita, Alba – Brașov, Mureș – Covasna;
Regiunea 4, Vest: Timiș – Mehedinți, Arad – Caraș Severin, Gorj – Hunedoara;
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj – Olt, Teleorman – Argeș, Vâlcea – Dâmbovița;
Regiunea 6, Sud: Prahova – Călărași, Giurgiu – București, Ilfov – Ialomița;
Regiunea 7, Sud-Est: Tulcea – Constanța, Vrancea – Galați, Buzău – Brăila.

 

Iată cum arăta și clasamentul Liga a IV-a sucevene, în momentul întreruperii campionatului:

1. Siretul Dolhasca          15      12     3       0       44-12         39
2. Juniorul Suceava         15      9        4       2        47-18          31
3. Viitorul Liteni   15      10      1        4        40-24          31
4. FC Pojorâta       15      9        2        4        55-33          29
5. Șomuzul Preutești       15      8        4        3        39-26          28
6. ASA Rarău Câmpulung        15      9        1        5        28-22          28
7. Moldova Drăgușeni     15      7        1        7        47-35          22
8. Progresul Frătăuții Vechi       15      7        0        8        27-32          21
9. Victoria Vatra Moldoviței     15      5        3        7        28-30          18
10. LPS Suceava   15      5        0       10      29-46          15
11. Concordia Grămești 15      4        1        10      23-50          13
12. Recolta Fântânele      15      2        3        1        12-34          9
13. Zimbru Siret    15      1        5        9        10-33          8
14. Sporting Poieni Solca          15      2        2        11      19-53          8
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Foresta a pierdut promovarea în urma deciziei FRF de suspendare a campionatului Ligii a III-a.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foresta a pierdut promovarea în urma deciziei FRF de suspendare a campionatului Ligii a III-a0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei