Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 mai 2020 - Anul XXV, nr. 104 (7409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reguli

Cluburile care doresc să-și cheme sportivii la pregătire trebuie să îndeplinească condiții foarte severe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că sportivii de performanță vor putea reîncepe pregătirile din 15 mai, după încheierea Stării de Urgenţă, dar numai „în condiţii foarte speciale”, precizând, totodată, că nu vor reîncepe competiţiile decât „după o perioadă suficient de lungă de pregătire”. Drept urmare, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a organizat marți o conferinţă de presă, prilej cu care a făcut o serie de clarificări importante pe această temă.

Condițiile pe care trebuie să le respecte un club care dorește reluarea antrenamentelor sunt atât de draconice, încât pare greu de crezut că se poate relua o competiție sportivă în perioada următoare respectând în totalitate aceste reguli, poate cu excepția Ligii I de fotbal. Plecând de la această realitate, este greu de crezut că Liga a III-a de fotbal, spre exemplu, unde sunt angrenate echipele sucevene Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, sau eșaloanele secunde de rugby și volei care au pe tabloul de concurs grupări precum CSM Suceava sau RC Gura Humorului, acolo unde jucătorii au statut de amatori, mai pot reveni în actualitate până la toamnă. Dar iată cum arată situația exact, în prezentarea lui Ionuț Stroe.

”După data de 15 mai, după încetarea stării de urgență, activitatea sportivă va putea reîncepe gradual. Pentru început se vor relaxa măsurile restrictive în sporturile individuale, care se practică în aer liber, și pentru antrenamentele sportivilor profesioniști, așa cum a anunțat și președintele Klaus Iohannis ieri”, și-a început discursul ministrul Tineretului și Sportului, precizând că, momentan, nu s-a oficializat un document împreună cu Ministerul Sănătății pentru a fi făcut public.

”Azi nu vom vorbi despre reluarea competiţiilor, ci doar de faza de pregătire. Aşa cum spunea şi preşedintele României, pentru moment, bazele sportive nu se vor redeschide pentru sportivii amatori. Cei care vor să facă exerciţii fizice în aer liber o vor putea face, dar nu în grupuri mai mari de trei persoane. Condiţiile pentru sportivii de performanţă care sunt enunţate în acest ordin sunt complexe şi descriu un regim foarte strict, de testare, de monitorizare, de cantonament și izolare a tuturor celor care își doresc reluarea pregătirii sportive. Sportivii vor trebui să stea într-un regim închis și să-și desfășoare întreaga activitate în condiții controlate. Fiecare club care doreşte să-și înceapă antrenamentele trebuie să dispună pentru cantonament de o bază sportivă proprie sau în uz exclusiv cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, eventual săli de forță sau alte facilități necesare activității de antrenament.

Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport, care să fie izolat alături de sportivi și antrenori, prin rotație, în ture minime de 14 zile. În interiorul bazelor sportive de cantonament vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile și terenurile de antrenament, pentru vestiare, bucătărie, spălătorie și zonele medicale. Trebuie asigurate toate echipamentele de protecție pentru personalul medical de la baza de antrenament, dar și spații pentru cei suspecți de COVID-19, dacă, Doamne ferește, ne vom întâlni cu asemenea cazuri. Fiecare federație trebuie să își consulte cluburile să vadă în ce măsură pot îndeplini aceste condiții și ce măsuri pot lua mai departe sau, eventual, avansa măsuri de completare acestui ordin prin regulamente interne a fiecărei federații. Condițiile descrise de noi prin acest ordin reprezintă un prag minimal sub care, în această etapă, nu se poate coborî”, a afirmat ministrul Stroe.

 

Ce trebuie să facă un club, cu un lot de sportivi, pentru a reveni la antrenamente

Antrenamentele în regim izolat vor fi reluate gradual, prin respectarea a patru etape. Totodată, la baza sportivă, personalul implicat în activitatea sportivă va fi repartizat pe trei categorii.

”Fiecare participant la acest program de cantonament va trebui să-și asume, sub semnătură, că va respecta cu strictețe regulile descrise în acest ordin comun, valabil doar pentru cei care doresc să-și reia antrenamentele și numai în regim izolat. Antrenamentele în regim izolat vor putea fi reluate gradual, respectând strict patru etape:

– faza întâi: pregătirea preliminară pentru reluarea antrenamentului,
– faza a doua: sesiuni individuale de antrenament în cantonament,
– faza a treia: sesiuni de antrenament de grupuri mici în cadrul cantonamentului
– faza a patra: sesiuni de antrenament colectiv.

În funcție de nivelul de risc, personalul implicat în activitatea sportivă de la baza sportivă unde se organizează aceste antrenamente/cantonamente se împarte în trei categorii:

– persoanele care necesită un nivel de protecție crescută, adică jucătorii, antrenorii, medicii și terapeuții;
– persoane care necesită un nivel mediu de protecție, adică personalul administrativ, de suport, din bucătării, de curățenie. Toți aceștia vor fi organizați în echipe care lucrează în ture de minim 14 zile consecutive;
– în a treia categorie de personal sunt cei care necesită măsuri reduse de protecție, cei care se ocupă de securitate și pază, cei care, practic nu vor avea acces în zonele de cantonament și antrenament”, a explicat ministrul Tineretului şi Sportului.

Înainte de a se intra în cantonamentul izolat, toți cei care o vor face trebuie să stea în izolare, acasă, 14 zile, iar apoi să fie testați pentru COVID-10. ”Procurarea și plata acestor teste trebuie asigurată de fiecare club sau federație”, anunță Ionuț Stroe.

”Pe scurt, pentru ca sportivii, împreună cu antrenorii, cu medicii ș.a.m.d să își reia antrenamente trebuie, în mod obligatoriu, începând, poate, chiar de astăzi, să stea o perioadă de 14 zile în izolare totală înainte de a începe cantonamentul, iar la ieșirea din izolare aceştia trebuie testați pentru COVID-19. Doar cei care au rezultatul negativ și nu prezintă simptome specifice vor fi admiși în bazele de antrenament desemnate.

Procurarea și plata acestor teste trebuie asigurată de fiecare club sau federație”, a mai spus Ionuţ Stroe.

 

Cluburile trebuie să aibă la dispoziție asistență medicală non-stop

Ministrul a explicat și cum trebuie să decurgă transportul sportivilor sau al celor care vor intra în cantonamentul izolat, dar și că fiecare club trebuie să aibă la dispoziție în orice moment un medic. Cu toții vor trebui testați de COVID-19.

”Transportul sportivilor și, bineînțeles, al antrenorilor, de acasă spre locul de cantonament, se va face, de preferință, cu automobilul propriu, fără opriri pe traseu. La intrarea în cantonament, precum și zilnic, se va face triajul epidemiologic, de către medicul clubului, care va însoți permanent echipa, sau de către un medic angajat de către club pe perioada acestui cantonament și pe perioada pandemiei. Deci, în mod obligatoriu, trebuie să fie asistați de către medici din zona medicinei sportive în aceste cantonamente. Va include fișe pentru fiecare jucător și staff, în care vor fi notate, zilnic, temperatura sau simptome, dacă există, tuse, dureri în gât, dificultăți de expirare etc.În cazul apariției unei modificări legate de simptome sau de temperatură, i se va interzice, sportivului respectiv, participarea la antrenament. În săptămâna de început a cantonamentelor se va practica vizita medicală la INMS sau la policlinicile de medicină sportivă din fiecare localitate în parte. Testarea pentru COVID-19 a sportivilor și a membrilor staff-ului tehnic se va efectua în orice moment, la recomandarea medicului care însoțește echipa în cantonament și ori de câte ori este necesar”, a explicat Stroe.

 

Dacă un singur sportiv va fi depistat infectat cu coronavirus în timpul competiției, acel campionat va fi compromis

Oficialul a vorbit și despre ce se va întâmpla cu o competiție în cazul în care un sportiv sau unul dintre oamenii din staff va fi depistat pozitiv cu noul coronavirus.

„Diferă dacă un sportiv este depistat în cantonament sau în perioada competiţiei. În perioada de cantonament sunt spaţii special amenajate unde acel sportiv poate fi izolat, urmând ca după aceea să treacă prin procedurile recomandate de medici. Ceilalţi sportivi vor avea şi ei un regim special în sensul testării. În cazul în care e depistat în perioada unei competiții, în opinia mea, cred că acel campionat este compromis. Pentru că echipele interacționează între ele. Cel puţin două echipe, dacă nu mai multe vor trebui carantinate. Practic toate procedurile acestea vor compromite această competiţie. Tocmai de aceea avem măsuri atât de ferme şi bine definite”, a declarat ministrul Ionuț Stroe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cluburile care doresc să-și cheme sportivii la pregătire trebuie să îndeplinească condiții foarte severe.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cluburile care doresc să-și cheme sportivii la pregătire trebuie să îndeplinească condiții foarte severe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Clasamente

Loc
Echipa
J
V
E
I
P
G
  • 1.  Otelul Galati  18  12  3   3    39p 9  
  • 2.  FC Timisoara  18  8   10  0    34p 9  
  • 3.  FC Vaslui  18  9   5   4    32p 7  
  • 4.  Rapid  18  8   6   4    30p 16 
  • 5.  Gaz Metan  18  8   6   4    30p 7  
  • 6.  Steaua  18  8   5   5    29p 9  
  • 7.  Dinamo  18  8   5   5    29p 9  
  • 8.  CFR Cluj  18  7   6   5    27p 6  
  • 9.  Astra Ploiesti  18  4   9   5    21p -1 
  • 10.  U Craiova  18  5   5   8    20p 2  
  • 11.  Gloria Bistrita  18  5   5   8    20p -5 
  • 12.  FC Braşov  18  4   8   6    20p -6 
  • 13.  FCM Tg. Mures  18  5   5   8    20p -9 
  • 14.  U Cluj  18  5   5   8    20p -12
  • 15.  Pandurii Tg. Jiu  18  4   6   8    18p -8 
  • 16.  Victoria Branesti  18  4   6   8    18p -8 
  • 17.  Unirea Urziceni  18  4   6   8    18p -10
  • 18.  Sp. Studentesc  18  3   1   14   10p -15
  • 1.  Ceahlăul PN  15  10  5   0    35p 24 
  • 2.  Săgeata Năvodari  15  11  1   3    34p 18 
  • 3.  Concordia  15  9   4   2    31p 13 
  • 4.  FC Botoşani  15  7   4   4    25p 9  
  • 5.  Viitorul C-ta  15  6   6   3    24p 2  
  • 6.  Dunărea Galaţi  15  6   4   5    22p 11 
  • 7.  Astra II Ploieşti  15  6   4   5    22p 0  
  • 8.  Farul Constanţa  15  5   5   5    20p -2 
  • 9.  Gloria Buzău  15  4   6   5    18p -2 
  • 10.  Delta Tulcea  15  5   3   7    18p -5 
  • 11.  CS Otopeni  15  5   3   7    18p -7 
  • 12.  FC Snagov  15  5   2   8    17p -12
  • 13.  Juventus Buc  15  3   5   7    14p -8 
  • 14.  Steaua II  15  4   2   9    14p -10
  • 15.  Dinamo II  15  4   2   9    14p -16
  • 16.  CF Brăila  15  0   4   11    4p -15
  • 1.  Voinţa Sibiu  14  8   6   0    30p 12 
  • 2.  Petrolul Ploieşti  14  9   1   4    28p 12 
  • 3.  Dacia Mioveni  14  8   4   2    28p 8  
  • 4.  FC Bihor Oradea  14  8   2   4    26p 7  
  • 5.  FCM UTA Arad  14  7   3   4    24p 7  
  • 6.  Politehnica Iaşi  14  6   3   5    21p 8  
  • 7.  Alro Slatina  13  5   4   4    19p 3  
  • 8.  Gaz Metan CFR  14  4   5   5    17p -3 
  • 9.  FC Argeş Piteşti  14  5   2   7    17p -4 
  • 10.  CSM Rmn-Vâlcea  14  5   1   8    16p -1 
  • 11.  Arieşul Turda  14  4   3   7    15p -7 
  • 12.  Mureşul Deva  14  3   4   7    13p -7 
  • 13.  ACU Arad  14  3   4   7    13p -9 
  • 14.  Unirea Alba-Iulia  14  3   3   8    12p -11
  • 15.  FC Silvania ŞS  13  3   1   9    10p -15
  • 16.  Minerul Lupeni  0   0   0   0     0p 0  

Detalii clasamente

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei