La penultima etapă a Cupei Mondiale, seniori, la sanie pe pistă naturală, competiție care se va desfășura în perioada 8-10 februarie 2019, pe pista de sanie „Bucovina” din stațiunea Vatra Dornei, lotul de sanie pe pistă naturală a României va fi format în totalitate din sportivi legitimați la Clubul Sporturilor de Iarnă.
Așa cum am aflat de la profesorul antrenor Octavian Pungovschi, cei mai mulți dintre seniori vor începe pregătirile cu câteva zile înainte de startul competiției, obligațiile acestora de la locul de muncă făcând imposibil măcar un antrenament și în luna ianuarie.
„Timpul este scurt, mie mi se pare deja că februarie este peste noi. Echipa noastră formată din juniori și veterani nu a participat în circuitul Cupei Mondiale, sportivii reunindu-se special pentru această etapă. Nu pot să vină și să intre direct în concurs, ar trebui să aibă o perioadă de pregătire și sperăm să fim gata cu gheața finisată cu cel puțin 10 zile înainte de competiție. Aproape la fiecare ediție a existat acest dezavantaj al pregătirii sportivilor români pe pârtia de acasă, mulți dintre ai au pus umărul la înghețarea pârtiei și o vor face și anul acesta E pârtia noastră, am învățat lumea cu rezultate deosebite și acum încercăm să ne menținem cât mai aproape de realitate”, ne-a spus prof. Octavian Pungovschi.
Cei mai mulți dintre sportivi sunt angajați
Din echipa de Aur a saniei românești, Anișoara Hutopilă va părăsi timp de câteva zile Primăria Cluj – Napoca pentru a fi prezentă la etapa de la Vatra Dornei alături de Ciprian Codruț Tăzlăoanu și Bogdan Moroșanu, ultimii doi formând cel mi bun dublou românesc în competițiile din anii trecuți. O mare pierdere pentru lotul național și echipa României este Adrian Filimon, care are un loc de muncă foarte bun în Marea Britanie și e posibil să nu poată participa la competiția din stațiunea suceveană. Trebuie reamintit faptul că echipa României a obținut cele mai bune rezultate în formula Anișoara Hutopilă, simplu, feminin, Adrian Filimon, simplu masculin și dubloul Bogdan Moroșanu – Ciprian Tăzlăoanu, care a ocupat locul al IV-lea în ierarhia mondială.
„Este foarte greu, la nivel de seniori, să refacem echipa, să avem măcar o lună de pregătire. Sunt oameni la o anumită vârstă, unii dintre ei au familie, copii și nu pot să trăiască dintr-o indemnizație lunară de 600 de lei. Ei sunt angajați și își iau zile cu recuperare sau concedii de odihnă pentru a veni să se pregătească și să facă cinste României prin rezultatele obținute. O fac pentru că le place foarte mult acest sport pe de o parte și pe de altă parte vin pentru România, pentru club și oraș, pentru antrenori.
Celor trei sportivi seniori care au confirmat prezența se adaugă juniorii Maria Ciubotaru, care anul trecut a avut un progres extraordinar, Ioana Ismană și Mihai Coubis, doi juniori care promit rezultate bune. Este așteptată și refacerea lui Romeo Denis Ciobaniuc, care anul trecut a avut un accient, un sportiv ambițios care vrea să revină pe gheață din acest sezon. Avem un pic de trupă, avem din ce face echipa, sunt 6 – 7 sportivi care vor concura pentru România și, în funcție de rezultatele obținute, dintre aceștia vom alege pe cei patru cu care sperăm să clasăm România în primele șase echipe”, ne-a declarat profesorul Octavian Pungovschi.
Obiectiv
Șapte sanieri de la CSI Vatra Dornei vor să claseze România în primele șase echipe din lume
