14 formații s-au înscris inițial pe tabloul Seriei I a Ligii a II-a. Numai că, între timp, FCM Dorohoi s-a retras din campionat din cauza problemelor financiare, Dacia Unirea Brăila fiind o altă echipă aflată în pericol de a nu începe campionatul.
Banii promiși săptămâna trecută de Consiliul Județean Brăila echipei de fotbal se lasă în continuare așteptați, deoarece Serviciul Juridic a mai găsit câteva probleme, legate de finanțare, care trebuie rezolvate.
„După ultimul meci de pregătire ne-am făcut iluzii pentru viitorul sezon competițional, pentru că am jucat foarte bine. Sub acest aspect, lucrurile păreau să intre pe făgașul normalității. Însă vestea rea este că banii încă rămân de domeniul promisiunilor. Marțea trecută știam că problema finanțării echipei va fi pusă pe ordinea de zi a ședinței de la CJ, însă acest lucru, în fapt, nu s-a întâmplat. Fără bani nu putem începe campionatul, asta e clar. Numai noi știm cum i-am ținut în priză pe jucători, ei s-au pregătit cu ardoare, dar am constatat că fotbalul nu este pe lista de priorități a Consiliului Județean. Am făcut tot ce depindea de noi ca să intrăm în normalitate, să putem fi ajutați financiar. E păcat, după atâta timp în care ne-am agitat ca să salvăm fotbalul brăilean, să facem ca totul să fie legal pentru a putea fi finanțați, să vină o astfel de veste chiar pe ultima sută de metri. Fără banii de la Consiliul Județean nu cred că vom putea începe campionatul”, a declarat antrenorul brăilenilor, Alin Pânzaru.
Sezonul 2015-2016 al Ligii a II-a va începe la sfârșitul acestei săptămâni, iar Dacia Unirea Brăila este tocmai adversarul din prima etapă a sucevenilor de la Rapid. „Veștile de la Brăila ne contrariază puțin, pentru că știam că lucrurile au început să se așeze acolo, în această vară. Noi însă nu trebuie să ținem cont de aceste zvonuri, trebuie să rămânem concentrați. Sunt sigur că meciul se va juca, iar noi suntem deciși să ne întoarcem de la Brăila cu un rezultat pozitiv”, a precizat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.