Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 221 (8138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Efectele frigului

Val de pneumonii la copii. Mulți dintre micii pacienți internați au nevoie de mască de oxigen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răcirea bruscă a vremii a afectat îndeosebi copiii, astfel că în ultimele două săptămâni mulți au ajuns la spital cu probleme respiratorii. Medicul-șef al secției Pediatrie din Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Elena Tătăranu, a declarat că luni dimineață erau internați 49 de copii, dintre care circa 60% erau cu pneumonii. Unii dintre ei au nevoie de mască de oxigen din cauză că au diverse grade de insuficiență respiratorie. Luni erau 16 copii cu vârste între 4 luni și 8 ani care aveau nevoie de mască de oxigen. Aproape toți copiii sunt internați împreună cu mamele lor.

Dr. Elena Tătăranu spune că părinții trebuie să se îngrijoreze și să solicite ajutor medical când la copil apar semne de insuficiență respiratorie - senzație de sufocare, respirație frecventă sau/și șuierătoare, febră peste 38 de grade Celsius mai mult de 72 de ore.

Pentru a evita îmbolnăvirea copiilor, medicul recomandă evitarea frigului și umezelii, reducerea contactelor cu alți copii, alimentație corectă, cu multe fructe, legume și carne, precum și vaccinarea.

De asemenea, dr. Tătăranu le recomandă părinților să nu lase copiii bolnavi să meargă la grădiniță sau la școală, atât pentru a evita îmbolnăvirea altor copii, cât și pentru a nu se agrava starea copilului bolnav.

O altă categorie afectată de scăderea bruscă a temperaturilor exterioare de la 25-30 de grade Celsius la 10-12 grade Celsius este cea a vârstnicilor.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Dan Teodorovici, a declarat, luni, că numai în ultima săptămână s-au internat în spital 12 persoane cu pneumonie. Nouă dintre pacienți au fost internați la Pneumologie – trei au forme severe de boală și șase forme medii; un pacient este la Cardiologie și doi la Medicină internă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de pneumonii la copii. Mulți dintre micii pacienți internați au nevoie de mască de oxigen.
 Vizualizări articol: 1475 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Val de pneumonii la copii. Mulți dintre micii pacienți internați au nevoie de mască de oxigen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei