Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mai 2022 - Anul XXVII, nr. 101 (8018)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate

Valea Glodului, prima din cele 7 localități în care merge în luna mai caravana de testare pentru cancerul de col uterin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Caravana de testare gratuită pentru prevenirea cancerului de col uterin poposește, în luna mai, în 7 localități din județul Suceava.

Echipa medicală va ajunge cu unitatea mobilă de testare, marți, 3 mai, în satul Valea Glodului, din comuna Vulturești, în fața Căminului Cultural, de la ora 9.00. În data de 10 mai va fi în comuna Poiana Stampei, la centrul medical, de la ora 10.00; de la ora 12.30 în comuna Coșna, în curtea Primăriei și de la 14.30 în comuna Dorna Candrenilor, la Clubul Pensionarilor. În a treia săptămână din mai, în data de 17 mai, va merge în comuna Mălini, la căminul cultural, de la ora 9.00; în a patra săptămână, pe 24 mai, de la ora 9.00, va fi în comuna Vadu Moldovei, în curtea primăriei, iar în ultima zi de marți din această lună, pe 31 mai, se va afla în orașul Vicovu de Sus, tot în curtea primăriei și tot de la ora 9.00.

Femeile eligibile pentru testarea gratuită sunt cele cu  vârsta între 25 și 29 de ani  pentru testarea Babeș Papanicolau și între 30-64 ani pentru testare HPV, indiferent dacă sunt sau nu asigurate medical. De asemenea, trebuie să nu aibă un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, să fie asimptomatice, fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin și să nu fi suferit histerectomie totală.

Singurele documente de care au nevoie sunt buletinul de identitate și o copie după buletin. Relații suplimentare pot fi obținute de la asistenții medicali comunitari din localitățile respective.

Menționăm că testările au loc în cadrul proiectului ONCOPREV –„Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin”, derulat de Institutul Regional de Oncologie Iași în județele din nord estul țării, împreună cu Fundația Enable România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valea Glodului, prima din cele 7 localități în care merge în luna mai caravana de testare pentru cancerul de col uterin.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valea Glodului, prima din cele 7 localități în care merge în luna mai caravana de testare pentru cancerul de col uterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei