Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2021 - Anul XXVI, nr. 283 (7895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inspectoratul Școlar Suceava

Testele antigen pe bază de salivă au fost distribuite în şcolile şi grădiniţele sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava a distribuit în şcolile şi grădiniţele sucevene testele antigen pe bază de salivă pentru Covid-19, dar consiliul de administrație din fiecare unitate școlară decide dacă testarea copiilor se face acasă sau la școală.

Profesorul Nicolae Ciprian Anton, inspectorul școlar general adjunct al IȘJ Suceava, ne-a spus că au fost distribuite către unitățile școlare sucevene peste 250 de mii de teste, având în vedere că sunt circa 114.000 de elevi și preșcolari care urmează să fie testați în județ, de două ori pe săptămână, lunea și joia. „Sunt asigurate teste pentru prima săptămână de 6-10 decembrie, teste pe care le-am distribuit către directorii de școli în mod organizat, pentru că am format mai multe centre de distribuție a testelor: zona Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, zona Gura Humorului, zona Rădăuți, zona Siret și două centre în municipiul Suceava. Deja am început să primim materiale și pentru următoarea perioadă de testare și vrem să ne asigurăm că până la sfârșitul semestrului nu vom avea probleme de aprovizionare și distribuție a testelor de salivă”, a explicat inspectorul școlar general adjunct Ciprian Anton. În unele școli, cadrele didactice au pregătit deja kiturile și au început distribuirea acestora fiecărui elev/preșcolar, kituri necesare testării de săptămâna viitoare.

Profesorii se bazează pe responsabilitatea părinţilor de a nu-şi trimite copiii bolnavi la şcoală. Dacă testarea se face la domiciliu, sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legali, rezultatul va fi anunțat conducerii unității de învățământ de care aparține copilul. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest proces sau nu există infrastructură, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Dacă rezultatul unui test administrat acasă este pozitiv, trebuie să fie anunțată școala. „Important este să putem raporta, să raportăm corect și în timp rezultatele acestor teste către școală și către medicul de familie, dacă este vorba de un rezultat pozitiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testele antigen pe bază de salivă au fost distribuite în şcolile şi grădiniţele sucevene.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Testele antigen pe bază de salivă au fost distribuite în şcolile şi grădiniţele sucevene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei