Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 253 (7865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situație dificilă

Pacienții cu Covid care au necesar mare de oxigen nu mai pot fi tratați la spitalul din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pacienții cu Covid care au saturația de oxigen sub 92-93%, adică au necesar mare de oxigen, nu mai pot fi tratați la Spitalul Municipal Rădăuți din cauză că această unitate medicală nu poate asigura un astfel de consum. De aceea, de vineri, 22 octombrie a.c., ei ajung în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Marți, 26 octombrie, la ora 22.00, în UPU Suceava erau 7 pacienți ventilați, cu forme grave de Covid-19. Purtătorul de cuvânt al spitalului din Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că 2 dintre cei 7 pacienți erau intubați și 5 erau pe ventilație non-invazivă. Din cauza crizei de locuri în secțiile de Terapie Intensivă Covid, în acest val 4 al pandemiei în UPU Suceava au fost constant câte 4-5 pacienți care aveau nevoie de administrare de oxigen.

La spitalul din Rădăuți, managerul Dan Vatră a declarat că până acum firma care făcea aprovizionarea cu oxigen venea o dată la două zile, cu 4500 mc. Din cauza solicitărilor multiple, timpul de livrare a crescut acum la trei zile. „Asta ne limitează la un consum de 1300 mc/zi, în condițiile în care doar ATI consumă 1000 mc/zi. Am demarat procedurile pentru schimbarea stocatorului. Avem de 4500 mc, am solicitat unul de 10.000 mc”, a afirmat Dan Vatră. În privința termenului la care stocatorul de capacitate mare ar putea fi livrat, acesta nu este cunoscut deoarece cererea este foarte mare, la nivelul întregii țări.

Dan Vatră a mai spus că a început și procedura de modificare a rețelei de oxigen în tot spitalul; până acum a fost modificată în secția ATI, ceea ce a permis creșterea până la 14 a numărului de locuri în ATI Covid. Spitalul din Rădăuți a solicitat Consiliului Județean Suceava un sprijin financiar de 1,5 milioane de lei, din care 800.000 de lei sunt pentru oxigen, cerere care ar putea fi aprobată în ședința de joi a deliberativului județean. Până la rezolvarea situației, pacienții cu saturație mai mică de 92-93% sunt direcționați către spitalul din Suceava, conform protocolului dintre cele două unități medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pacienții cu Covid care au necesar mare de oxigen nu mai pot fi tratați la spitalul din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pacienții cu Covid care au necesar mare de oxigen nu mai pot fi tratați la spitalul din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei