Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 225 (7837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Localitățile din județul Suceava în care sunt impuse restricții din cauza Covid și este necesar certificatul verde

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava a actualizat restricțiile impuse în localitățile în care se înregistrează incidențe crescute ale cazurilor de Covid-19, în baza noilor măsuri adoptate de Guvern în ședința din 23 septembrie a.c.. În localitățile Zvoriștea, Ciprian Porumbescu, Cacica, Arbore, Bălcăuți, Gălănești, Rădășeni, Mușenița, Câmpulung Moldovenesc, Adâncata, Marginea, Vama, Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Ciocănești, Frumosu, Pojorâta, Stroiești, Baia, Berchișești, Dornești, Iacobeni, Pârteștii de Jos, Burla, Coșna și Panaci, în care incidența în ultimele 14 zile a fost între 2 și 3 la mia de locuitori, este necesară prezentarea certificatului verde (care atestă vaccinarea, testarea sau recuperarea după Covid în ultimele 6 luni) la competiții sportive; festivaluri, spectacole; nunți, botezuri, mese festive cu 100-300 de persoane; conferințe. La baruri, cluburi, discoteci și săli de jocuri de noroc pot merge doar persoanele vaccinate. La competițiile sportive activitatea este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane; la spectacole, festivaluri, concerte – max. 2.500 de spectatori, cu mască de protecție; la evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) – max. 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior, cu respectarea normelor de protecție sanitară (nu sunt luate în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani) și max. 300 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană dacă toți participanții au certificat verde. La cursuri de instruire și conferințe pot participa max. 150 de persoane în interior și max. 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică.

Mitingurile și demonstrațiile sunt permise cu max. 100 de persoane, cu mască de protecție; baruri, cluburi, discoteci, săli de jocuri -max. 70% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5.00-2.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

 

În Rădăuți, Siret, Solca, Sucevița, Șcheia și încă 12 comune certificatul verde este obligatoriu la nunți și la terasele restaurantelor

În localitățile Poieni Solca, Horodnic de Sus, Solca, Frătăuții Vechi, Șcheia, Todirești, Rădăuți, Frătăuții Noi, Siret, Sucevița, Horodnic de Jos, Botoșana, Baia, Bălcăuți, Berchișești, Ciocănești, Stroiești, unde incidențele au fost între 3 și 6 la mie, competițiile sportive se pot desfășura până la 30% din capacitate; spectacole, teatru, cinema – max. 50% din capacitate; evenimente private (nunți, botezuri) – max. 200 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană și cu certificat verde pentru toți participanții.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora este permisă până la capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00 – 02.00 doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Restaurantele și cafenelele, în interiorul clădirilor, precum și terasele pot funcționa până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05.00-02.00, cu acces doar pentru persoanele care au certificat verde. În baruri, cluburi și discoteci este permisă activitatea fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05.00-02.00, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Sălile de jocuri și piscinele interioare pot funcționa la 50% din capacitate, cu acces pentru participanții cu certificat verde.

 

Vatra Dornei, Bălăceana, Capu Câmpului, Mălini, Moara și Vadu Moldovei intră duminică în scenariul galben

CJSU a mai dispus ca începând cu data de 26 septembrie a.c., ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, în municipiul Vatra Dornei și comunele Bălăceana, Capu Câmpului, Mălini, Moara și Vadu Moldovei, unde incidențele sunt între 2 și 3 la mie, să se aplice măsuri corespunzătoare scenariului galben, iar pentru municipiul Fălticeni și comunele Gălănești, Pârteștii de Jos, Pojorâta și Vama, unde incidențele sunt între 3 și 6 la mie, restricțiile corespunzătoare scenariului roșu, enumerate anterior.

Măsurile dispuse vineri de CJSU Suceava vor fi reevaluate, în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Localitățile din județul Suceava în care sunt impuse restricții din cauza Covid și este necesar certificatul verde.
 Vizualizări articol: 3270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Localitățile din județul Suceava în care sunt impuse restricții din cauza Covid și este necesar certificatul verde3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei