Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 204 (7816)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Creștere de la 10 la 55 de cazuri noi de coronavirus în județul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de Comunicare Strategică a transmis că în intervalul 30-31 august, în județul Suceava s-au înregistrat nu mai puțin de 55 de cazuri noi de coronavirus, la 1.559 de persoane testate. Numărul acestora a crescut semnificativ comparativ cu raportarea de luni, când au fost doar 10 noi îmbolnăviri cu virusul Sars-Cov-2. De la începutul pandemiei și până astăzi, în județ au fost înregistrate 24.806 cazuri de Covid. Rata de infectare în județ este de 0,39 de cazuri la mia de locuitori.

Până marți, 31 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.098.765 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.313 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În perioada 30 – 31 august a.c., au fost raportate de către INSP 31 de decese (15 bărbați și 16 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Arad, Brăila, Bistrița-Năsăud, Călărași, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Ialomița, Iași, Neamț, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea și municipiul București.

30 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate alte afecțiuni.

 

Doar 40 de localități din județul Suceava nu au bolnavi Covid

Pe de altă parte, Prefectura Suceava a informat că până marți dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 23.281 de persoane declarate vindecate de Covid. De asemenea, totalul persoanelor vaccinate la nivelul județului Suceava este de 100.326, din care 83.924 de persoane sunt cu rapel.

De luni și până marți, în județ au fost internate15 persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 11 persoane. Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 95, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 12.

Prefectura a mai transmis că din totalul celor 589 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 59 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, șase pacienți sunt în zona tampon și 524 de pacienți sunt cu alte afecțiuni. Din cei 59 de pacienți diagnosticați Covid-19, unul prezintă o formă ușoară de boală, 29 sunt cu forme medii, 21 au forme severe și opt prezintă forme grave și sunt internați în secția de terapie intensivă. Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, marți, de 324 de paturi libere, din care 50 pentru pacienți Covid-19,250 în sectorul non-Covid și 24 pentru zona tampon. Și în cursul zilei de marți, în unitatea de terapie intensivă a Spitalului Județean nu mai erau locuri libere pentru pacienți Covid, aceeași situație fiind și la Spitalul Municipal Rădăuți.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 localități ale județului,40 nu au nici un caz de infecție Covid-19 în evoluție, 25 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție, iar șase au peste zece cazuri în evoluție.

În cursul zilei de marți, în județul Suceava erau 357 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creștere de la 10 la 55 de cazuri noi de coronavirus în județul Suceava.
 Vizualizări articol: 909 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creștere de la 10 la 55 de cazuri noi de coronavirus în județul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei