Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 195 (7807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanță cu probleme

Patru elevi din municipiul Suceava, infectați cu Covid într-o tabără din Alba

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru elevi din municipiul Suceava, cu vârste cuprinse între 14 și 15 ani, s-au infectat cu SARS-CoV-2 într-o tabără de limba engleză, la care au participat în perioada 9-15 august a.c.. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că cei patru copii au început să prezinte simptome de Covid după ce s-au întors acasă și au fost testați în zilele de 16, 17 și 18 august. Toți patru au avut rezultate pozitive. „Toți au forme ușoare de boală și se află în izolare la domiciliu”, a precizat Gabriela Băncilă. Ea a mai spus că DSP Alba și-a asumat faptul că cei patru elevi s-au îmbolnăvit în tabără.

Conform https://alba24.ro/, în total au fost depistați pozitivi 13 copii cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani și un supraveghetor, care au fost în tabăra din județul Alba, în comuna Ighiu. Pe lângă elevii din Suceava, au mai fost acolo copii din București și Argeș. În data de 19 august a.c., firma care a organizat tabăra a fost amendată de DSP Alba cu 10.000 de lei pentru încălcarea normelor igienico -sanitare și de curățenie. Publicația alba24.ro arată că blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime și auxiliare folosite la prepararea hranei erau neigienizate, pavimentul era  necurățat, mobilier era întreținut necorespunzător, pereți erau cu frecvente pânze de păianjen, vesela și echipamentele erau  neigienizate, spațiile frigorifice - neigienizate. Aceeași mizerie a fost constatată de inspectorii DSP Alba și în unitățile de cazare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, iar produsele biocide necesare dezinfecției lipseau. Inspectorii sanitari au stabilit ca termen de remediere al deficiențelor data de 21 august 2021, în caz contrar impunându-se suspendarea activității unității.

De menționat că la intrarea în tabără nu a fost făcut triaj epidemiologic. După control, inspectorii DSP Alba au dispus organizatorilor taberei efectuarea triajului epidemiologic riguros, precum și prezentarea la intrarea în tabără a unui test negativ Covid 19 de către participanți.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru elevi din municipiul Suceava, infectați cu Covid într-o tabără din Alba.
 Vizualizări articol: 1440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patru elevi din municipiul Suceava, infectați cu Covid într-o tabără din Alba0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei