Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 145 (7757)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Ce trebuie să faceți pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în caz de inundații

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcția de Sănătate Publică Suceava a transmis, miercuri, o serie de recomandări pentru populație, în vederea prevenirii îmbolnăvirilor în caz de inundații. Astfel, DSP recomandă oamenilor să consume apă îmbuteliată, să nu bea direct din fântâni sau de la robinet și să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă și răcită. De asemenea, recomandă să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic și să păstreze alimentele în condiții igienice. În cazul în care văd animale moarte, recomandarea DSP este ca acestea să nu fie atinse și să fie anunțate  autoritățile, în vederea evacuării lor. O altă măsură foarte importantă recomandată populației este respectarea igienei individuale, iar la primele semne de boală, să se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a informat că având în vedere evoluția meteorologică și hidrologică și inundațiile care au afectat sau vor afecta localități din județ, instituția ține legătura cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cu autoritățile locale, cu medicii de familie și spitalele pentru monitorizarea și, în caz de nevoie, transportul gravidelor, persoanelor în vârstă cu boli cronice, dializați, copii. Se are în vedere asigurarea asistenței medicale de urgență pentru persoanele aflate în dificultate, precum și de medicamente și materiale necesare, dezinfectanți, vaccinuri etc, pentru acordarea asistenței medicale, dar și pentru prevenirea îmbolnăvirilor care ar putea fi cauzate de inundații.

Totodată, medicii de familie au fost atenționați să asigure asistență medicală în permanență, în mod deosebit grupelor vulnerabile de populație. Împreună cu aceștia, DSP asigură supravegherea epidemiologică pentru a preîntimpina apariția de epidemii; supravegherea calității apei de băut în zonele afectate, asanarea și dezinfecția fântânilor, precum și a condițiilor de igienă în adăposturile temporare organizate pentru persoanele sinistrate, rămase fără adăpost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce trebuie să faceți pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în caz de inundații.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce trebuie să faceți pentru prevenirea îmbolnăvirilor, în caz de inundații0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei