Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 116 (7728)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere

Spitalele din Rădăuți, Gura Humorului și Siret au solicitat la DSP reducerea paturilor Covid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei dintre cele șase spitale din județul Suceava care au secții pentru pacienți cu Covid-19 au solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava aprobare pentru reducerea numărului de paturi alocate acestor pacienți.

Potrivit directorului DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, astfel de solicitări au trimis Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi Spitalul de Boli Cronice Siret. Spitalul din Rădăuți a cerut aviz să păstreze pentru pacienții cu Covid doar 35 de paturi în secţia Boli Infecţioase, față de 84 de paturi, câte sunt acum.

Spitalul Orăşenesc Gura Humorului vrea să rămână cu 30 de paturi pentru pacienţii cu Covid 19, în secţia Medicină internă, față de 44 de paturi de acum, iar Spitalul de Boli Cronice Siret intenționează să păstreze toate cele 30 de paturi pentru  pacienţii cu Covid 19, dar a solicitat ca cinci dintre paturi, care erau la Îngrijiri Paliative, să fie în secția Pediatrie. Celelalte 25 de locuri sunt în secţia Medicină internă. Miercuri, 19 mai, în spitalul din Siret nu mai era internat nici un pacient diagnosticat cu Covid sau suspect de boală.

Dr. Sădean a afirmat că deja s-a aprobat reducerea numărului de paturi pentru pacienţii cu Covid 19 pentru Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, iar în cazul celorlalte spitale, respectiv Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma şi Damian” Rădăuţi şi Spitalul de Boli Cronice Siret, DSP a solicitat documente suplimentare.

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a pregătit, potrivit managerului Alexandru Calancea, o solicitare similară. Intenția este ca toți pacienții cu Covid să fie internați în secția Boli Infecțioase, iar pavilionul de la Pneumologie să fie dezinfectat și modernizat cu câteva băi suplimentare, în termen de aproximativ 30 de zile. În pavilionul de la Boli Infecțioase sunt 75 de locuri; cei 37 de pacienți cu Covid internați în spital sunt împărțiți între pavilioanele Boli Infecțioase și Pneumologie. De altfel, în toate secțiile Covid ale spitalelor din județ erau internați, miercuri dimineață, 66 de pacienți diagnosticați cu această boală.

Printre condițiile solicitate la aprobarea reducerii numărului de paturi Covid este aceea ca spitalul respectiv să aibă un plan de revenire imediată la numărul inițial, dacă situația epidemiologică o impune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele din Rădăuți, Gura Humorului și Siret au solicitat la DSP reducerea paturilor Covid.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele din Rădăuți, Gura Humorului și Siret au solicitat la DSP reducerea paturilor Covid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei