Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 ian 2021 - Anul XXVI, nr. 22 (7634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ritm susținut

Record de vaccinări, peste 500 pe zi, la Spitalul de Urgență Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a înregistrat, în 26 ianuarie a.c., un record al numărului de persoane vaccinate împotriva Covid-19. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a informat, miercuri, că în data de 26 ianuarie, la centrul de vaccinare de la Spitalul Suceava au fost vaccinate 513 persoane, iar în județ 1.276 de persoane: Rădăuți – 194, Fălticeni – 132, Câmpulung Moldovenesc – 161, Gura Humorului – 120, Siret – 114, centrul de vaccinare Stadion Vatra Dornei – 12, echipa mobilă – 30, la beneficiarii Centrului de dializă Fresenius.

Până în momentul de față, în total, în județul Suceava s-au vaccinat 14.301 persoane cu prima doză și 1.115 persoane cu doza a doua. Pentru data de 27 ianuarie s-au înscris 1.070 persoane în vederea vaccinării împotriva Sars-CoV-2.

Problemele care au apărut, însă, în aprovizionarea cu vaccin Pfeizer și amânarea cu 10 zile a angajaților din domeniile esențiale programați pentru prima doză de vaccin în perioada 28 ianuarie – 11 februarie reduc la aproape jumătate numărul celor care vor fi vaccinați la spital în următoarele zile. Precizăm că sunt reprogramați (amânați) doar angajaţii din domenii cheie, eligibili pentru etapa a doua. Persoanele vârstnice, bolnavii cronici şi persoanele care au primit până la această perioadă prima doză de vaccin continuă cu programarea iniţială.

Potrivit Gabrielei Băncilă, în judeţul Suceava sunt deschise publicului pentru programare 8 centre de vaccinare – la spitalele Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei și la sala de sport Stadion Vatra Dornei. Pentru următoarele 7 de zile au fost programate pentru vaccinare 5.233 persoane. Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile, singurele centre de vaccinare unde mai sunt sloturi disponibile fiind cele de la Spitalul Orăşenesc Siret şi cel de la Stadion Vatra Dornei.

Gabriela Băncilă reamintește că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de vaccinări, peste 500 pe zi, la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record de vaccinări, peste 500 pe zi, la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei