Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 dec 2020 - Anul XXV, nr. 283 (7588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dramă

Copil în vârstă de o lună, cu formă gravă de Covid, transferat în stare critică la Iași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un copil în vârstă de doar o lună, cu Covid-19, a fost transferat, în noaptea de duminică spre luni, în stare gravă, de la Spitalul de Urgență Suceava la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de  Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că fetița, din Mănăstirea Humorului, a fost adusă la spital duminică după-amiază, cu insuficiență respiratorie acută. Testată pentru Covid-19 cu test rapid antigen, rezultatul a fost pozitiv.

Doctorul Teodorovici a precizat că radiografia toracică a arătat și modificări la nivelul inimii, astfel încât medicii au suspectat o malformație cardiacă, motiv pentru care au decis transferul la o clinică de specialitate din Iași. Copilul a fost transferat intubat, starea lui fiind foarte gravă. Coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, dr. Diana Cimpoeșu, a declarat că pentru transferul fetiței de la spitalul din Suceava la cel din Iași a fost nevoie de maşina de neonatologie a SMURD Iaşi, prevăzută cu incubator şi ventilator de neonatologie, deoarece copilul prezenta manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute.

La Iași, atât fetița, cât și mama au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 la testul RT PCR.

Luni după-amiază, starea fetiței era în continuare foarte gravă, având insuficiență respiratorie și cardiacă severă. Directorul medical al Spitalului „Sfânta Maria”, dr. Cătălina Ionescu, a declarat că plămânii fetiței sunt funcționali într-un procent foarte mic, infecția cu SARS-CoV-2 fiind cea care i-a provocat bebelușului leziunile pulmonare. „Este în continuare în investigații, este pe tratament, prognosticul este rezervat”, a declarat dr. Ionescu.

Potrivit medicilor, fetița din Mănăstirea Humorului este cel mai mic pacient cu Covid-19 din zona Moldovei care a ajuns în stare critică în ATI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copil în vârstă de o lună, cu formă gravă de Covid, transferat în stare critică la Iași.
 Vizualizări articol: 934 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Copil în vârstă de o lună, cu formă gravă de Covid, transferat în stare critică la Iași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei