Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 27 mai 2019 - Anul XXIV, nr. 121 (7122)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaștere

Medicul sucevean Gabriela Crețeanu a primit Marele Premiu oferit de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Coordonatorul Centrului Județean de Diabet Suceava și medic șef al secției de Diabet din cadrul Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Gabriela Crețeanu, a primit, sâmbătă,   Marele Premiu oferit de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, în cadrul celui de-al 45-lea Congres Național al organizației.

Extrem de emoționată de acordarea acestui premiu, dr. Gabriela Crețeanu a declarat că este nu doar foarte onorată, ci și surprinsă, „că un diabetolog de undeva, dintr-o provincie din România, din Bucovina, primește Marele Premiu”.

După cum a spus președintele Societății Naționale de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. univ. dr. Romulus Timar, la ceremonia de decernare, este prima dată în istoria acestei organizații științifice când marele premiu este acordat unui medic care nu este cadru universitar. „Eu consider că adevărata menire este aceea să fii medic și să aplici ceea ce știi. Cum spuneam nu o dată: <Cine știe, face. Cine nu știe, îi învață pe alții>, a declarat prof. univ. dr. Romulus Timar, care a mai spus despre dr. Gabriela Crețeanu că este o “Doamnă a Diabetului”.

Mesajul medicului sucevean către toți medicii diabetologi care nu sunt și cadre universitare a fost că „a venit momentul să ne simțim cu toții că facem parte din Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice”. „Mă înclin în fața mentorilor noștri, care și-au aplecat privirea și către noi, cei care, de-a lungul anilor, muncim și suntem devotați pacienților noștri”, a mai declarat dr. Gabriela Crețeanu.

Centrul Județean de Diabet este unul dintre pilonii îngrijirii diabeticilor suceveni și a fost înființat în urmă cu 25 de ani de dr. Crețeanu. Rezultatele obținute în acești ani, atât din punct de vedere terapeutic, cât și ca activitate științifică arată că acest centru este unul de succes, cu rezultate recunoscute în țară și pe plan internațional. De asemenea, medicul sucevean a fost permanent un susținător activ al tratării piciorului diabetic de către echipe multidisciplinare, formate din medic diabetolog, asistent educator, neurolog, chirurg vascular și radiolog intervenționist. Datorită acestui mod de abordare, în ultimii șase ani rata amputațiilor la diabetici s-a redus cu peste 50%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul sucevean Gabriela Crețeanu a primit Marele Premiu oferit de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.
 Vizualizări articol: 2564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicul sucevean Gabriela Crețeanu a primit Marele Premiu oferit de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei