Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2019 - Anul XXIV, nr. 86 (7087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Alertă

A început sezonul muşcăturilor de căpuşe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Venirea primăverii şi încălzirea vremii readuc în atenţie muşcăturile de căpuşe. În primele 10 zile ale lunii aprilie s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava 16 persoane muşcate de căpuşe, printre pacienţi numărându-se şi copii, conform medicului-şef al UPU, dr. Liviu Cîrlan.

Doctorul Cîrlan a afirmat că, de la începutul acestui an şi până în prezent, la spital s-au prezentat 36 de persoane pentru îngrijiri medicale după ce au fost muşcate de căpuşe.
Dintre acestea, un singur pacient, în vârstă de 60 de ani, care prezenta şi simptom febril după înţepătură, a fost internat în data de 29 martie în secţia Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate.
Din totalul cazurilor de muşcături de căpuşe prezentate la UPU, unul s-a înregistrat în luna ianuarie, 16 cazuri în luna martie şi 16 cazuri în primele 10 zile ale lunii aprilie.

Pacienţii provin atât din mediul rural, cât şi din urban, muşcăturile de căpuşe fiind localizate în diferite zone ale corpului.

Dr. Cîrlan a arătat că în UPU pacienţilor li se toaletează plaga şi li se administrează vaccin antitetanos, apoi sunt îndrumaţi către ambulatoriul de Boli Infecţioase pentru a fi luaţi în evidenţă, pentru continuarea investigaţiilor medicale şi tratament de specialitate.

Pentru evitarea muşcăturilor de căpuşe, specialiştii recomandă adoptarea unor măsuri de protecţie individuală la petrecerea timpului în aer liber, precum purtarea unor haine în culori deschise şi cu textură mai deasă pentru a putea fi observate mai uşor insectele parazite, purtarea de încălţăminte închisă, acoperirea capului cu şepci sau pălării, inspectarea corpului cu atenţie, întrucât căpuşele se pot fixa în orice zonă a corpului fără a provoca disconfort, iar în cazul în care o persoană a fost muşcată de căpuşă se recomandă prezentarea la medicul de familie sau la camera de gardă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A început sezonul muşcăturilor de căpuşe.
 Vizualizări articol: 2002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A început sezonul muşcăturilor de căpuşe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei