Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 137 (6847)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Programare

Prima sesiune de tratament de bio-regenerare PRP va avea loc săptămâna viitoare, cu 10 pacienți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune de tratament cu concentrat trombocitar PRP (Platelet-Rich Plasma) la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan  cel Nou” din Suceava va avea loc săptămâna viitoare. Șeful secției Ortopedie din spital, dr. Răzvan Bandac, a declarat, ieri, în conferință de presă, că din data de 13 iunie, când a fost introdusă această metodă de tratament în lista serviciilor medicale oferite contra cost de către spital, s-au înscris la consultații pentru stabilirea eligibilității pentru PRP 25 de pacienți.  Dintre aceștia, 10 pacienţi sunt eligibili pentru această terapie de regenerare.

Dr. Bandac a spus că săptămâna trecută a fost administrat tratament cu plasmă îmbogăţită cu trombocite la încă doi pacienți, un tânăr sportiv cu leziuni izolate și o pacientă vârstnică, în cazul căreia existau contraindicaţii majore pentru intervenţie chirurgicală. Femeii i s-a injectat PRP la ambii genunchi în scopul ameliorării durerii şi a creşterii funcţionalităţii genunchilor.

Medicul a afirmat că procedura care se realizează la Suceava cu un sistem Angel PRP foarte performant, ce permite obţinerea unei concentraţii mai mari de plasmă îmbogăţită cu trombocite, ”a avut un impact deosebit de puternic în rândul populaţiei, dovadă fiind şi cererea mare venită din partea pacienţilor pentru noul tratament”.

 “Criteriile după care au fost selectați cei 10 pacienţi sunt vârsta mai tânără, leziuni izolate, în special post-traumatice, pacienţi care au efectuat şi alte tratamente, precum cel cu acid hialuronic, ce prezintă o reacţie bună la acest tratament, însă din păcate au contraindicaţii pentru tratamentul chirurgical radical de protezare. Aceşti pacienţi trebuie să beneficieze de regenerare, chiar dacă cu efect limitat în cazul unei afecţiuni severe, dar cu efect benefic asupra statusului funcţional şi simptomatic al genunchiului”, a explicat dr. Bandac.

Terapia PRP este aplicată în tratamentul ambulatoriu al acestor afecţiuni, însă în viitor, a precizat medicul-șef de la Ortopedie, procedura va fi implementată simultan şi în intervenţiile chirurgicale de reconstrucţie sau în cazul pacienţilor cu probleme în regenerarea osteo-musculară, în special post-traumatică.

 

Tratamentul se administrează în spitalizare de zi

“Pacienţii vin zi de zi şi se prezintă la noi, pentru că doresc acest tratament, mai ales că preţul procedurii este destul de scăzut, a ajuns la 1.900 de lei, cu tot cu kit. Numai kit-ul costă 1.400 de lei, însă efectuarea procedurii implică şi alte materiale - câmpuri sterile, mănuşi, soluţii de dezinfecţie etc. Preţul este foarte mic în raport cu beneficiul pe care îl oferă, având în vedere că este un aparat de top şi că injectarea se poate face la intervale de timp mult mai mari decât în cazul altor aparate care sunt în ţară şi care oferă o concentraţie mult mai mică de trombocite”, a spus medicul.

La concentraţii mai mici, tratamentul cu PRP trebuie repetat la intervale mai scurte de timp, de câteva săptămâni sau luni, ceea ce creează disconfort pacientului.

Pacienţii cărora li se va administra PRP vor fi internaţi în regim de spitalizare de zi, cu trimitere de la medicul de familie, vor fi supravegheaţi post-administrare într-un salon special al secţiei Ortopedie şi vor părăsi spitalul “pe picioarele lor”.

“Terapia PRP nu este un panaceu universal, se aplică doar la pacienţii selectaţi, deci nu toată lumea ar trebui să facă acest tratament, doar la cei la care are un beneficiu regenerator, care au leziuni izolate, previzualizate prin examen imagistic sau artroscopic. Spre exemplu, dacă pui diagnosticul unui tânăr sportiv cu leziune de ligament încrucişat sau cu leziune de menisc, trebuie să tratezi întâi acele probleme şi apoi să  faci injectarea cu PRP. Injectarea se poate face la un interval de trei, patru săptămâni până la trei luni de zile după intervenţia chirurgicală sau se poate injecta şi intraoperator dacă se face reconstrucţie cu ligament încrucişat în zonele de inserţie a noului ligament. La pacienţii cu artroze severe, întâi punem în balanţă oportunitatea intervenţiei chirurgicale, însă beneficiile acestei injecţii în cazul artrozelor severe nu sunt atât de ridicate”, a mai spus dr. Bandac.

Procedura este contraindicată pacienţilor cu probleme de coagulare a sângelui și pacienţilor cu anemie severă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima sesiune de tratament de bio-regenerare PRP va avea loc săptămâna viitoare, cu 10 pacienți.
 Vizualizări articol: 2286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima sesiune de tratament de bio-regenerare PRP va avea loc săptămâna viitoare, cu 10 pacienți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei