Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava organizează concurs de recrutare pentru ocuparea, pe perioadă determinată, a două funcții contractuale de bioinginer medical, la Compartimentul tehnic, reparații și aparatură medicală. Este vorba despre un post de bioinginer medical debutant și un post de bioinginer medical pentru care se cere o vechime de minimum 6 luni în această specializare. Pe lângă studiile atestate cu diplomă de licență în specialitate și starea de sănătate corespunzătoare, persoana care dorește să ocupe unul dintre cele două posturi vacante trebuie să nu fi fost condamnată definitiv ”pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea”, potrivit anunțului postat pe site-ul spitalului.
Proba scrisă a concursului va avea loc în data de 20 noiembrie a.c., data și ora interviului urmând a fi stabilite ulterior.
Intenția de dezvoltare a unui Departament de bioinginerie clinică pentru întreținerea, service-ul și exploatarea aparaturii și echipamentelor din dotarea unității spitalicești a fost anunțată de managerul Spitalului de Urgență, Vasile Rîmbu, la începutul lunii trecute. Scopul înființării acestui departament este de creștere a eficienței de exploatare a aparaturii și echipamentelor din dotarea spitalului. Deocamdată, unitatea medicală are un singur astfel de specialist, pe Dragoș Vicoveanu, doctor în bioinginerie medicală al Universității Saga, din Japonia. Vicoveanu este șeful Serviciului Managementul calității serviciilor medicale din spital și cel care a conceput brățările electronice de identificare pentru pacienți și fișa medicală electronică în format card.
Rîmbu a explicat că, deși nu poate interpreta rezultatele, un bioinginer cu competențe în domeniu poate exploata mamograful sau osteodensitometrul din dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală și ”atunci venim în ajutorul medicilor folosind acești specialiști și pentru întreaga aparatură a spitalului în privința întreținerii, reparațiilor și a exploatării aparaturii”.