Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 oct 2017 - Anul XXII, nr. 234 (6650)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De sezon

Val de viroze respiratorii şi pneumonii, la copii cu vârste între 5 şi 14 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de viroze respiratorii şi pneumonii raportate de medici la DSP Suceava la începutul acestui sezon rece înregistrează o creştere față de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, că în intervalul 2-8 octombrie a.c. s-au înregistrat 1.823 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 25 au avut nevoie de internare. Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 620, au fost raportate la grupa de vârstă 5-14 ani şi la grupa 2-4 ani, unde au fost 459 de cazuri.

În acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 483 de cazuri de pneumonii acute, dintre care 75 au necesitat internare. Aceeaşi grupă de vârstă, 5-14 ani, este cea mai afectată, cu 116 cazuri.

Spre comparație, în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au raportat 1.634 de cazuri de viroze respiratorii şi 394 de cazuri de pneumonie. Dr. Zorescu a afirmat că majorarea numărului de cazuri se poate explica şi printr-o îmbunătăţire a raportărilor din partea furnizorilor de servicii medicale.

Medicul a declarat că supravegherea epidemiologică a infecţiilor respiratorii se face de la începutul acestei luni şi că DSP a solicitat Ministerului Sănătăţii 55.500 de doze de vaccin antigripal. Deocamdată nu se ştie când va începe repartiţia vaccinului.

Potrivit medicului, vaccinul antigripal corespunde recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru emisfera nordică şi deciziei Uniunii Europene pentru sezonul 2017-2018 şi conţine două tulpini de virus gripal tip A, respectiv H1N1 şi H3N2, precum şi o tulpină de virus gripal tip B.

Vaccinarea antigripală este recomandabil a se face până în data de 1 noiembrie, a afirmat medicul  de familie Irina Badrajan, însă până când dozele de vaccin vor fi repartizate judeţului Suceava, vaccinul poate fi procurat, contra cost, din farmacii. Dr. Badrajan a subliniat însă că nu toată lumea îşi permite să-l achiziţioneze şi speră să ajungă la timp vaccinul de la Ministerul Sănătății. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Val de viroze respiratorii şi pneumonii, la copii cu vârste între 5 şi 14 ani.
 Vizualizări articol: 2189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Val de viroze respiratorii şi pneumonii, la copii cu vârste între 5 şi 14 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei