Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 oct 2017 - Anul XXII, nr. 232 (6648)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare

Mamograful 3D de la Spitalul de Urgenţă, cumpărat din taxele şi impozitele plătite de suceveni la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a mulţumit, ieri, conducerii Primăriei Suceava şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul financiar acordat unităţii spitaliceşti, în valoare de 1 milion de lei, bani cu care au fost achiziţionate un mamograf cu tomosinteză şi un osteodensitometru performant. Rîmbu a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că deşi spitalul a acoperit din venituri proprii jumătate din investiţiile derulate în ultimii ani, un sprijin consistent a venit şi din partea administraţiei judeţene, a administraţiei locale şi a Ministerului Sănătăţii. Managerul spitalului a arătat că achiziţionarea celor mai recente echipamente, absolut necesare unui spital modern, cu bani plătiţi de suceveni ca taxe şi impozite la bugetul local, este o investiţie în ameliorarea stării de sănătate a populaţiei. ”Nu a venit nimeni cu bani de acasă, sunt bani publici, de la bugetul local. Sunt banii sucevenilor, aşa cum şi spitalul este tot al lor”, a spus Rîmbu.

Noul mamograf Giotto Class, tridimensional, permite realizarea unei ”hărţi 3D” a sânului, inclusiv în profunzime, tomosinteza fiind cea mai avansată metodă din lume, de investigaţie a sânului. Prin această tehnică se poate diagnostica în stadii incipiente cancerul de sân, crescând cu 41% rata de detecţie a cancerului mamar, în special a cancerului invaziv.

De asemenea, tomosinteza 3D reduce biopsiile mamare inutile în cazul rezultatelor fals pozitive, are o acurateţe foarte bună în a determina mărimea, forma şi localizarea anomaliilor şi este adecvată în cazul tuturor femeilor, inclusiv al celor cu ţesut mamar dens.

Mamografia cu tomosinteză are avantaje superioare mamografiei digitale, cu o rată mai mare a identificării leziunilor canceroase şi o reducere importantă a investigaţiilor suplimentare inutile, oferind posibilitatea de depistare a cancerului mamar de dimensiuni mici care poate fi omis la mamografia digitală convenţională.

Un alt avantaj semnificativ al tomosintezei este iradierea redusă, doza de radiaţii la care este expusă pacienta fiind similară cu cea la care este expus un pasager pe parcursul unui zbor transatlantic.

În cadrul Laboratorului de Imagistică al Spitalului de Urgenţă Suceava, doi dintre cei şase medici radiologi au competenţe în investigaţia cancerului de sân. Asta face ca deocamdată numărul de investigaţii să fie de 6-7/zi.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mamograful 3D de la Spitalul de Urgenţă, cumpărat din taxele şi impozitele plătite de suceveni la bugetul local.
 Vizualizări articol: 1887 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Mamograful 3D de la Spitalul de Urgenţă, cumpărat din taxele şi impozitele plătite de suceveni la bugetul local5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei