Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 sep 2017 - Anul XXII, nr. 209 (6625)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment

DSP face apel la directorii şcolilor fără apă curentă să amenajeze puncte cu rezervoare de apă pentru spălare pe mâini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa curentă în şcoli este una dintre condiţiile esenţiale pentru autorizarea sanitară, însă, din păcate, şi acest an şcolar a început cu doar 329 de unităţi de învăţământ cu autorizaţie sanitară de funcţionare, dintre-un total de 760 de unităţi de învăţământ, câte sunt în judeţul Suceava. Dintre cele neautorizate, 90 ar fi în diverse stadii ale demersurilor de autorizare. În aceste condiţii, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, face apel la primari şi la directorii şcolilor fără apă curentă să amenajeze locuri în care copiii să se poată spăla pe mâini.

Directorul DSP a explicat că boli grave, precum meningita virală, sunt produse de enterovirusuri, care se pot transmite prin consumul de alimente sau fructe insuficient spălate, prin intermediul mâinilor murdare, adică prin  nerespectarea regulilor de igienă alimentară şi personală.

“Ţinând cont că şi virusul hepatic face parte din aceeaşi mare familie a enterovirusurilor, revenim cu recomandările de respectare a regulilor de igienă, iar în şcolile neautorizate sanitar revenim cu rugămintea de a fi amenajate puncte cu rezervoare de apă, pentru ca elevii să se poată spăla pe mâini”, şi-a argumentat apelul dr. Cătălina Zorescu.

 

Doi fraţi din Zvoriştea au fost diagnosticaţi cu meningită după baie într-un bazin din gospodărie

Directorul DSP Suceava a arătat că, atât în iunie, cât şi în iulie 2017, în judeţul Suceava au fost raportate sub zece cazuri de meningită virală cu enterovirus, ceea ce se încadrează în limitele multianuale aşteptate ale ultimilor trei ani. Din fericire, toţi aceşti pacienţi diagnosticaţi cu meningită virală au avut forme uşoare ale bolii şi au reacţionat bine la tratamentul de specialitate în spital. În cazul suspiciunilor de meningită virală, pacienţilor li se efectuează puncţie lombară şi se recoltează probe, care sunt trimise spre analiză la Iaşi pentru stabilirea tipului de enterovirus responsabil de boală.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăviri din această vară s-au înregistrat în rândul copiilor şi adolescenţilor; doi fraţi din Zvoriştea au fost diagnosticaţi cu meningită virală după ce s-au scăldat în apa unui bazin din gospodărie.

Dr. Zorescu a subliniat că, în cazul suspiciunii de meningită virală la copii cu vârste peste 15 ani, se efectuează  investigaţii şi pentru virusul West Nile. În cazurile înregistrate în judeţul Suceava, rezultatele pentru virusul West Nile au fost negative. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP face apel la directorii şcolilor fără apă curentă să amenajeze puncte cu rezervoare de apă pentru spălare pe mâini.
 Vizualizări articol: 1381 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP face apel la directorii şcolilor fără apă curentă să amenajeze puncte cu rezervoare de apă pentru spălare pe mâini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei