Virusul rujeolic implicat în apariția celor două cazuri de boală din acest an, în județul Suceava, a fost identificat de Institutul Cantacuzino că este de proveniență străină. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat, ieri, într-o conferință de presă, că ”este o tulpină de virus care circulă în vestul Europei, deci a fost un virus de import”.
DSP a primit ieri 7.800 de doze de vaccin hexavalent, destinat imunizării copiilor în vârstă de până la un an, împotriva altor șase boli grave
Ea a mai spus că cele două persoane care au fost diagnosticate de DSP cu rujeolă, un bărbat în vârstă de 27 de ani și fiul său, în vârstă de 8 luni, au avut o evoluție favorabilă a stării de sănătate și nu au mai apărut cazuri secundare. Reamintim că bărbatul diagnosticat, în data de 6 iunie a.c., cu rujeolă după o călătorie recentă în străinătate, era nevaccinat și că la câteva zile a fost internat în spital și unul dintre copiii săi, în vârstă de 8 luni (sub vârsta de vaccinare), cu aceeași boală. Ceilalți patru copii, vaccinați antirujeolic, nu au făcut boala.
Dr. Cătălina Zorescu a mai precizat că DSP a primit ieri 7.800 de doze de vaccin hexavalent, destinat imunizării copiilor în vârstă de până la un an, împotriva altor șase boli grave: difterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită, hepatită B și infecția cu Haemophilus.
Vaccinul va fi distribuit medicilor de familie, cantitatea livrată acoperind o bună parte din necesarul din a doua parte a anului.
Vaccinul hexavalent se administrează copiilor la vârstele de 2,4 și 11 luni.
Identificare
Virusul care a provocat cele mai recente cazuri de rujeolă din Suceava este de import
