Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 iun 2017 - Anul XXII, nr. 128 (6544)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Eveniment medical

Spitalul de Urgenţă Suceava, gazdă pentru cursuri de anestezie locală de mare precizie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Medici anestezişti din judeţele Suceava, Botoşani, Vaslui, Neamţ şi Bacău participă la cursul de anestezie locoregională ecoghidată organizat de Asociaţia Română de Anestezie Regională şi Societatea Română de Anestezie Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Este un curs-workshop la care lectori sunt preşedintele Asociaţiei Naţionale de Anestezie Pediatrică, dr. Radu Tăbăcaru, de la Spitalul de Pediatrie ”Marie Curie” din Bucureşti, şi dr. Adela Hilda Onuţu, de la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" Cluj-Napoca, membră a Societăţii Europene de Anestezie Regională şi Terapia Durerii, membră a Asociaţiei Internaţionale pentru Studiul Durerii.

Cursul a început ieri dimineaţă cu o demonstraţie practică efectuată în sala de operaţie de dr. Tăbăcaru şi dr. Onuţu.

După finalizarea intervenţiei chirurgicale, dr. Tăbăcaru a declarat că rolul acestui curs organizat la Suceava este ”de a deschide apetitul colegilor” pentru a utiliza această metodă de anestezie locală, sigură, ieftină şi avantajoasă pentru pacient. Dr. Tăbăcaru a precizat că acest tip de anestezie este învăţat de medici doar în perioada specializării post-universitare, în rezidenţiat la ATI, nu şi în facultăţile de medicină, astfel că astfel de cursuri le sunt extrem de utile.

 

Spitalul de Urgenţă are dotarea necesară pentru utilizarea anesteziei locoregionale ecoghidate

Ceea ce li se prezintă medicilor la acest curs sunt noţiuni de anatomie, tehnica identificării structurilor nervoase cu ajutorul ecografului şi tehnica efectivă a mânuirii acului şi injectării anestezicului, teoretic şi prin aplicaţii practice pe voluntari. Practic, metoda utilizează ecografia pentru localizarea exactă a formaţiunilor nervoase care trebuie amorţite pentru ca pacientul să nu simtă durere în zona operată, contribuind astfel la o rată de succes mai mare a anesteziei. Până acum anestezistul lucra ”în orb”, prin localizare indirectă, pe baza cunoştinţelor de anatomie şi pe palpare.

Anestezia regională ecoghidată permite, de asemenea, diminuarea cantităţii de anestezic local utilizat, lucru benefic pentru pacient deoarece prin metoda ”în orb” se folosesc doze destul de mari pentru anestezie locală, din cauza cărora uneori apar efecte secundare. Durata anesteziei prin noua metodă este de 12 ore, timp în care pacientul poate mânca şi se poate deplasa (când administrarea nu vizează picioarele).

În judeţ, această tehnică este deja utilizată de un medic anestezist de la Spitalul Municipal Fălticeni. În municipiul Suceava, Spitalul de Urgenţă este dotat cu ecografe performante, inclusiv portabile, astfel încât după câteva serii de cursuri metoda va putea fi aplicată şi de medicii anestezişti de aici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava, gazdă pentru cursuri de anestezie locală de mare precizie.
 Vizualizări articol: 4558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Spitalul de Urgenţă Suceava, gazdă pentru cursuri de anestezie locală de mare precizie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei