Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 iun 2017 - Anul XXII, nr. 125 (6541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape funcţională

Maternitatea din Fălticeni este de astăzi autorizată sanitar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rezultatele analizelor de laborator efectuate pe ultimele probe recoltate de la Maternitatea Spitalului Municipal Fălticeni sunt corespunzătoare, ceea ce permite acordarea avizului sanitar de funcţionare de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava.

Directorul adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că unitatea primeşte aviz de funcţionare, iar astăzi va fi eliberată autorizaţia pentru deschiderea maternităţii.

“Din punctul nostru de vedere, sunt întrunite acum toate condiţiile de asigurare a unei asistenţe medicale în deplină securitate atât pentru mame, cât şi pentru nou-născuţi. Sigur că această unitate sanitară va rămâne sub stricta noastră monitorizare, pentru a evita apariţia unor situaţii epidemiologice deosebite”, a spus dr. Zorescu.

Maternitatea a fost expertizată în cursul zilei de ieri, iar în perioada următoare va fi deschisă activitatea şi se vor putea relua internările.

Monitorizarea este o procedură uzuală în cazul maternităţilor deoarece sunt considerate secţii cu risc şi constă în recoltarea trimestrială de probe şi activităţi de control.

“Cu atât mai mult o vom face aici, la Fălticeni, date fiind condiţiile particulare în care a fost transportată aparatura medicală”, a menţionat adjunctul DSP, chiar dacă acum, după cinci  dezinfecţii, sunt asigurate condiţii sigure pentru asistenţa medicală.

Autorizaţia de funcţionare a maternităţii va fi semnată de directorul executiv al DSP, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.

 

După DSP, urmează evaluarea din partea Casei de Asigurări de Sănătate

Potrivit directorul executiv al DSP, ing. Andrei Ianovici, dr. Zorescu a fost desemnată, ieri, prin decizie, să preia atribuţiile de evaluare pentru unităţile sanitare cu paturi şi unităţile sanitare, autorizaţiile sanitare de funcţionare urmând a fi semnate de directorul executiv.

Pentru ca noua maternitate din Fălticeni să poată deconta serviciile medicale prestate este necesară şi o evaluare din partea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

Directorul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, a declarat că, după ce primeşte de la DSP autorizaţia sanitară de funcţionare, va depune dosarul de evaluare la CAS Suceava şi abia după primirea răspunsului din partea acestei instituţii va putea fi deschisă activitatea medicală în noua incintă.

“Sperăm să primim un răspuns mai devreme de cele 30 de zile prevăzute de lege”, a spus managerul spitalului, care a adăugat că personalul medical al maternităţii va reveni la lucru când începe activitatea efectiv.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a declarat că după ce Spitalul Municipal Fălticeni va depune documentaţia, comisia de evaluare se va întruni în cel mai scurt timp pentru a da o decizie în acest sens. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maternitatea din Fălticeni este de astăzi autorizată sanitar.
 Vizualizări articol: 1977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maternitatea din Fălticeni este de astăzi autorizată sanitar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei