Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 31 mai 2017 - Anul XXII, nr. 122 (6538)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Medici audiați la Colegiul Medicilor, după moartea unei paciente în spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisia de jurisdicţie din cadrul Colegiului Medicilor Suceava a început audierile medicilor care au intervenit, la sfârşitul lunii martie, în cazul unei paciente de 70 de ani, din Gura Humorului, lovită violent de o maşină şi ajunsă în stare gravă la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, unde a murit după o zi.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în acest caz, după ce în presă au apărut informaţii că medicii de diferite specializări care au consultat-o pe femeie nu au colaborat pentru a forma o echipă interdisciplinară şi au comunicat între ei doar în scris.

Ancheta administrativă demarată imediat de spital în acest caz a arătat că în Unitatea de Primire a Urgenţelor pacientei i s-a făcut un set de investigaţii şi că aceasta a fost consultată pe rând de medicii specialişti - un chirurg plastician, ulterior un medic ortoped, apoi un chirurg vascular. Fiecare a apreciat că intervenţia ţine de o altă specialitate, nu de a lui, iar opiniile medicale şi le-au comunicat unul altuia în scris. După mai bine de două ore, pacienta a fost preluată şi internată la secţia Ortopedie, de către şeful secţiei, dr. Răzvan Bandac, şi operată de acesta, împreună cu şeful secţiei de Chirurgie, dr. Valeriu Gavrilovici, chemat de la consultaţii din ambulatoriul de specialitate.

 

Concluziile anchetei vor fi făcute publice

Pacientei i-a fost amputat piciorul stâng, strivit în urma impactului violent cu autoutilitara care a lovit-o pe trecerea de pietoni, dar din păcate nu a mai putut fi salvată.

Din informaţiile noastre, ancheta administrativă s-a încheiat cu penalizarea unuia dintre medici cu reducerea cu 10% a salariului pentru trei luni, penultima sancţiune prevăzută de Codul Muncii pentru abateri disciplinare, la Titlul XI, capitolul 2 ”Răspunderea disciplinară” art. 248, ultima fiind desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Colegiul Medicilor anchetează cazul atât din punct de vedere al unei eventuale culpe medicale şi al raportului medic-pacient, cât şi al modului de lucru în echipă şi al răspunsului într-o situaţie de urgenţă.

Preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, dr. Sorin Hîncu, ne-a declarat ieri că începând din 12 mai a.c. sunt audiaţi ”absolut toţi medicii care au avut legătură cu acest caz foarte complex”. Când se va finaliza ancheta, concluziile vor fi făcute publice. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici audiați la Colegiul Medicilor, după moartea unei paciente în spital.
 Vizualizări articol: 4279 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medici audiați la Colegiul Medicilor, după moartea unei paciente în spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei