Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 mai 2017 - Anul XXII, nr. 117 (6533)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Apel la donare

Spitalul de Urgenţă Suceava are nevoie de sânge pentru consumul din vacanţa de Rusalii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful secţiei Anestezie Terapie Intensivă din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dorin Stănescu, face apel la familiile şi prietenii pacienţilor din spital, dar şi la voluntari pentru a dona sânge deoarece instituţia face faţă cu greu cererilor din ce în ce mai mari. Nevoia este cu atât mai acută cu cât Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină va fi închis în perioada vacanţei de Rusalii, 31 mai - 5 iunie a.c., astfel că aparţinătorii nu vor avea unde dona.

Dr. Stănescu s-a adresat în special celor care au rude şi prieteni internaţi în secţiile Ortopedie-Traumatologie, Gastroenterologie, Chirurgie, Hematologie şi Oncologie, mari consumatoare de sânge. Cei care doresc să-i ajute pe cei care au nevoie de sânge în această perioadă pot merge să doneze la Centrul de Transfuzii până în data de 31 mai.

Criza de sânge în Spitalul de Urgenţă durează de circa doi ani, odată cu dirijarea majorităţii accidentelor de pe raza judeţului către această unitate spitalicească, ceea ce face ca medicii să apeleze de foarte multe ori şi la aşa-numita ”rezervă strategică” de câte două unităţi din fiecare grupă sanguină, care trebuie să existe permanent în spital.

După politraumatisme, mari consumatoare de sânge sunt intervenţiile chirurgicale efectuate la Ortopedie (protezele de şold, operaţiile pe femur etc.), cele consecutive hemoragiilor digestive superioare, cirozele hepatice, insuficienţa renală cronică dializabilă, pacienţii cu cancer, înainte de chimioterapie (pentru stabilizarea obligatorie anterioară chimioterapiei, dacă au hemoglobina scăzută sub valoarea minimă acceptată). Sunt operaţii la care se consumă şi 10 unităţi de sânge, de aceea dr. Stănescu face apel la familiile pacienţilor să înţeleagă faptul că sângele nu este o ”marfă” care se poate cumpăra, că singurul furnizor este Centrul de Transfuzie, care îl ia de la donatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul de Urgenţă Suceava are nevoie de sânge pentru consumul din vacanţa de Rusalii.
 Vizualizări articol: 4885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalul de Urgenţă Suceava are nevoie de sânge pentru consumul din vacanţa de Rusalii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei