Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 dec 2016 - Anul XXI, nr. 291 (6404)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Un spital pentru copii, în planul de dezvoltare al Spitalului de Urgenţă Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înfiinţarea unui spital destinat doar copiilor este o necesitate pentru judeţul Suceava, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu.

Proiectul depăşeşte posibilităţile financiare ale unităţii spitaliceşti, a arătat managerul, dar este realizabil, dacă se implică şi administraţia judeţeană şi cea locală.

Rîmbu a arătat că a vizitat spitalul de copii din Cernăuţi şi a fost impresionat de diversitatea serviciilor medicale oferite pentru copii. Chirurgul pediatru Florin Filip, prezent la conferinţa de presă, a explicat că principala problemă în înfiinţarea unui spital pediatric nu o reprezintă clădirea şi dotarea, ci asigurarea specialiştilor, lucru dificil de realizat, deocamdată. În Spitalul de Urgenţă din Suceava există secţie de Pediatrie, dotată la standarde foarte înalte şi care asigură asistenţă medicală într-un număr mare de specialităţi, dar mai sunt domenii în care părinţii suceveni trebuie să se adreseze clinicilor pentru afecţiunile copiilor lor.

Paşi importanţi spre completarea serviciilor medicale pentru copii se vor face odată cu prezenţa unui radioterapeut pediatru la centrul de radioterapie şi diagnostic precoce al cancerului, care va fi finalizat anul viitor, precum şi prin dezvoltarea Centrului Regional de Epileptologie.

Managerul Vasile Rîmbu a mai spus că, dacă va fi nevoie, va apela şi la şcoala medicală de la Cernăuţi, extrem de serioasă, cu specialişti de foarte bună calitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un spital pentru copii, în planul de dezvoltare al Spitalului de Urgenţă Suceava.
 Vizualizări articol: 2248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un spital pentru copii, în planul de dezvoltare al Spitalului de Urgenţă Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei