Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 dec 2016 - Anul XXI, nr. 289 (6402)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezminţire

Rîmbu infirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava foloseşte produse Hexi Pharma

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, a respins, sâmbătă, informaţiile apărute în presa centrală, potrivit cărora instituţia ar fi achiziţionat produse Hexi Pharma în luna septembrie şi precizează că astfel de produse nu mai sunt folosite din 6 mai 2016.

Într-un comunicat de presă, Rîmbu arată că spitalul nu mai foloseşte produse Hexi Pharma din data de 6 mai 2016, cu o săptămână înainte ca Ministerul Sănătăţii să recomande renunţarea la utilizarea acestor produse. Managerul Spitalului de Urgenţă precizează că în luna septembrie 2016 nu au fost achiziţionate produse Hexi Pharma.

Potrivit lui Vasile Rîmbu, faptul că spitalul nu foloseşte produse Hexi Pharma este dovedit şi de procesul-verbal de constatare a condiţiilor igienico-sanitare încheiat în 30 septembrie 2016, în urma inspecţiei efectuate de o comisie a Ministerului Sănătăţii, formată din reprezentanţi ai DSP Iaşi şi Maramureş.

Şeful spitalului sucevean explică faptul că datele din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (S.E.A.P.) din 15 septembrie 2016 reprezintă corecţii între cantităţile contractate la începutul anului şi cele achiziţionate în scopul regularizării angajamentelor bugetare ilegale.

Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava menţionează că a contractat în data de 10 februarie 2016 doi dezinfectanţi de la Hexi Pharma, respectiv 1.750 litri de Hexio A din care a achiziţionat 770 de litri şi 1.750 de litri de Clorhexin B din care a cumpărat 810 litri, iar în 11 februarie a comandat 1.050 litri de Hexio Iod din care a cumpărat 780 litri şi 1.400 de litri de Hexio Cid din care a achiziţionat 460 de litri.

„Informaţiile apărute în 15.09.2016 în S.E.A.P. reprezintă corecţii între cantităţile contractate la data de 11.02.2016 şi cele efectiv achiziţionate până la data de 13.05.2016, în scopul regularizării angajamentelor bugetare şi legale”, explică Vasile Rîmbu, care subliniază că notificările din S.E.A.P. din 19 septembrie arată că respectivele corecţii se referă la achiziţii finalizate în data de 11 februarie.

„Precizăm că Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a făcut ultima achiziţie de dezinfectanţi de la S.C. Hexi Pharma Co S.R.L. la data de 29.04.2016.  Subliniem încă o dată faptul că Spitalul Judeţean Suceava nu foloseşte produse Hexi Pharma din data de 6.05.2016”, se arată în finalul comunicatului de presă semnat de managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Vasile Rîmbu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rîmbu infirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava foloseşte produse Hexi Pharma.
 Vizualizări articol: 2077 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Rîmbu infirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava foloseşte produse Hexi Pharma3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei