Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 nov 2016 - Anul XXI, nr. 271 (6384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Administraţie în sănătate

Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, neafectată de noile incompatibilităţi stabilite de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Vasile Rîmbu, şi membrii comitetului director nu intră sub incidenţa noilor reglementări privind incompatibilităţile şi conflictele de interese, adoptate miercuri de Guvern. Vasile Rîmbu ne-a declarat, ieri, că soţia sa sau alţi membri ai familiei nu lucrează în spital, deci nu au cum să deţină funcţii de conducere, şi nici ceilalţi membri ai comitetului director nu se află în această situaţie. De asemenea, nu au funcţii de conducere, administrare şi control în partide politice şi nici nu au activităţi didactice. ”La spitalele din teritoriu aflate sub administrarea consiliilor judeţene sau locale  nu erau nici înainte asemenea probleme. În centrele universitare, la spitalele clinice sunt acum astfel de incompatibilităţi. Aşteptăm normele de aplicare pentru noua ordonanţă de urgenţă”, a afirmat Vasile Rîmbu.

În ceea ce priveşte concursul pentru ocuparea funcţiei de manager, care va avea loc luna viitoare, Rîmbu a precizat că se va desfăşura după prevederile vechii legislaţii deoarece procedura de organizare era deja demarată. ”După noile reglementări, n-am înţeles foarte bine cine evaluează planul de management al candidatului. Eu n-am nici o emoţie, planuri de dezvoltare avem suficiente”, a mai spus el. 

Miercuri, Guvernul a adoptat ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care elimină restricţiile privind participarea la concursul de ocupare a funcţiei de manager de spital. Până acum, la spitalele clinice exista obligaţia managerilor de a fi cadru universitar sau medic primar.

 

Incompatibilităţile şi conflictul de interese merg până la rude de gradul IV

De asemenea, au fost extinse incompatibilităţile pentru manager şi ceilalţi membri ai comitetului director (director medical, director financiar-contabil şi,  în spitalele cu peste 400 de paturi, directorul de îngrijiri). Astfel, aceste funcţii devin incompatibile cu cele de conducere, administrare şi control la nivelul partidelor politice sau al societăţilor comerciale.

De asemenea, este extins conflictul de interese pentru persoanele din conducerea spitalelor şi cu: deţinerea de către soţul/soţia, rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv ai managerului, a funcţiei de membru în comitetul director, şef de secţie, laborator sau serviciu medical sau a unei alte funcţii de conducere, inclusiv de natură administrativă, în cadrul spitalului la care persoana în cauză exercită funcţia de manager; alte situaţii în care managerul, soţul/soţia, rudele ori afinii managerului până la gradul al IV-lea inclusiv au un interes de natură patrimonială care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a funcţiei de manager.

Un manager sau membrii comitetului director nu vor avea voie să primească finanţare pentru activităţile didactice sau de cercetare ştiinţifică din partea furnizorilor de bunuri şi servicii ai spitalului. O eventuală finanţare ar putea afecta exercitarea funcţiei de manager în condiţii de imparţialitate, existând riscul avantajării sub diverse forme a respectivilor furnizori în relaţia cu spitalul.

Potrivit actului normativ, condiţiile de exercitare a activităţilor de manager vor fi stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii şi prin contractul de management. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, neafectată de noile incompatibilităţi stabilite de Guvern.
 Vizualizări articol: 2124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Conducerea Spitalului de Urgenţă Suceava, neafectată de noile incompatibilităţi stabilite de Guvern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei