Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 oct 2016 - Anul XXI, nr. 251 (6364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii control

DSP: Aparatura cabinetelor stomatologice şcolare, uzată fizic şi moral

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cabinetele stomatologice şcolare din municipiul Suceava au fost verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), iar la finalul controlului concluzia a fost că marea majoritate a acestora nu corespund legislaţiei în vigoare. Directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, ne-a declarat că au fost verificate toate cele opt cabinete stomatologice din şcoli şi că aparatura din dotarea acestora este uzată atât moral, cât şi fizic. ”Fiecare medic dentist deserveşte două, trei şcoli. Considerăm necesară o implicare mai mare a primăriilor pentru renovarea şi dotarea cabinetelor şcolare, astfel ca acestea să ajungă la standardele impuse de normele în vigoare”, a afirmat dr. Zorescu.

Activitatea dispensarelor şcolare este finanţată de Ministerul Sănătăţii, care a alocat judeţului Suceava pentru anul 2016 suma de 4,473 milioane lei, bugetul alocat asigurând finanţarea salariilor personalului medical sanitar şi achiziţionarea de medicamente şi materiale sanitare, conform normelor legale.

Pe primele trei trimestre ale anului s-au finanţat cheltuieli în sumă de 3,326 milioane lei, care reprezintă aproximativ 75% din bugetul alocat, cea mai mare sumă fiind virată către Primăria Suceava. Aceasta asigură funcţionarea dispensarelor şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ, deservite de zece medici şcolari, nouă medici dentişti şi 31 de asistenţi medicali.

 

În tot judeţul sunt doar 21 de medici şcolari şi 14 medici stomatologi în cabinetele şcolare

La Rădăuţi sunt trei medici şcolari, doi dentişti şi 15 asistenţi medicali, la Fălticeni - un medic şi opt asistenţi, la Câmpulung Moldovenesc – doi medici, un medic dentist, opt asistenţi medicali, la Vatra Dornei – un medic, doi stomatologi, patru asistenţi, la Gura Humorului – un medic şi şase asistenţi, la Siret – doi medici şi patru asistenţi, Solca – un medic şi un asistent. În total, la dispensarele şcolare din judeţul Suceava sunt 21 de medici de medicină generală, 14 medici dentişti şi 77 asistenţi medicali.

Potrivit directorului adjunct al DSP, inspectorii DSP Suceava au efectuat în luna septembrie 1.270 de controale.

Principalele domenii vizate au fost alimentaţie, apă, servicii turistice, produse cosmetice, biocide, unităţi sanitare, unităţi de învăţământ (inclusiv cabinetele medicale şcolare), deşeuri periculoase, igiena radiaţiilor. Au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 4.800 lei, din care trei în unităţi sanitare, în valoare totală de 1.500 lei. De asemenea, s-au dat patru avertismente, s-au efectuat 11 acţiuni de îndrumare şi consultanţă, 19 sesizări au fost soluţionate şi s-au demarat două acţiuni comune cu alte autorităţi.

În cadrul acestor controale efectuate s-a pus un accent major pe verificarea condiţiilor de funcţionare asigurate în unităţile de învăţământ preşcolar, şcolar şi liceal, precum şi în cabinetele medicale şcolare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP: Aparatura cabinetelor stomatologice şcolare, uzată fizic şi moral.
 Vizualizări articol: 1913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP: Aparatura cabinetelor stomatologice şcolare, uzată fizic şi moral0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei