Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dispută

Scandal între Spitalul de Urgenţă Suceava şi Spitalul Municipal Fălticeni, din cauza pacientului de 261 de kilograme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mediatizatul caz al pacientului de 261 de kilograme, Oliver Postolachi, respins la internare de Spitalul Municipal Fălticeni, după ce a fost externat cu trimitere de la Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava, a declanşat un scandal între cele două unităţi spitaliceşti, între care pe post de arbitru sunt chemate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Doina Ganea-Motan, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că Spitalul Municipal Fălticeni nu a respectat criteriile de internare în cazul pacientului Oliver Portolachi şi ”a adus Spitalul Judeţean Suceava, un spital de urgenţă şi zonal, în acelaşi timp, într-o postură mediatică pe care chiar n-a meritat-o”. ”Acest pacient a fost retrimis la noi, aşa cum a ameninţat, de altfel, managerul Spitalului Fălticeni într-un interviu, că peste două zile îl trimite înapoi la Suceava. Pe data de 8 septembrie, ora 21.24, a fost înregistrat în UPU fără să constituie realmente o urgenţă medico-chirurgicală”, a spus dr. Ganea-Motan.

Directorul medical a arătat că pentru consultul multidisciplinar – cardiologie, dermatologie, diabet, nutriţie şi boli metabolice şi endocrinologie - cu investigaţiile aferente a fost constituită, în data de 11 octombrie a.c., o comisie, care după evaluare a stabilit că pacientul are o patologie cronică, în contextul obezităţii morbide şi al complicaţiilor consecutive acestei afecţiuni evolutive. Nici una dintre afecţiunile pentru care a fost trimis de la Fălticeni - tromboflebită, edem pulmonar, ulcer varicos şi probleme hormonale – nu a fost confirmată. Din punct de vedere cardiac, singura problemă a acestui pacient este hipertensiunea arterială, pentru care s-a administrat medicaţie. ”Asta puteau face la Fălticeni, de la medicul de familie şi până la internist, cardiolog”, a declarat dr. Ganea-Motan. Ea a arătat că din anamneză a reieşit că Oliver Postolachi a luat 100 kg într-un an de zile, după abandonarea antrenamentelor sportive, astfel că medicul nutriţionist i-a stabilit un plan terapeutic educaţional şi o dietă terapeutică.

 

Spitalul de Urgenţă a făcut diligenţele pentru internarea pacientului într-un centru de îngrijiri paleative

Oliver Postolachi nu a putut fi investigat la computerul tomograf şi RMN deoarece aparatura din dotarea Spitalului de Urgenţă Suceava nu poate fi utilizată la pacienţi de o asemenea greutate. Conform medicului, nici un operator de servicii de investigaţii de înaltă performanţă din judeţ şi din zonă nu dispune de acest tip de CT şi RMN, utilizat îndeosebi în SUA şi mai puţin în Europa. 

După investigaţii, Spitalul de Urgenţă a întocmit documente pentru comisia de handicap deoarece pacientul solicită ajutor pentru îngrijiri medicale şi a făcut pacientului recomandările terapeutice şi profilactice. ”S-a luat legătura cu un medic de la centrul de îngrijiri paleative - secţie exterioară a spitalului din Fălticeni, să confirme un loc pentru acest pacient care solicită ajutor. Toată patologia pe care am prezentat-o colegului de la Fălticeni spune că permite, prin criteriile de internare la un centru de îngrijiri paleative, internarea lui acolo. În nici un caz, acest pacient nu a reprezentat şi nu reprezintă un caz de urgenţă medico-chirurgicală. Din acest motiv am solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), să analizeze cum se respectă criteriile de internare la nivelului Spitalului Fălticeni, precum şi al Casei de Asigurări de Sănătate pentru că spitalul din Fălticeni este finanţat pentru îngrijirea pacienţilor şi pentru oferirea de servicii spitaliceşti. Să vedem cum gestionează această finanţare”, a mai spus directorul medical al Spitalului de Urgenţă.

Directorul adjunct al DSP, dr. Cătălina Zorescu, ne-a declarat, ieri, că ancheta este încă în curs şi că mai aşteaptă încă documente de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, de la SMURD şi de la CAS. ”Şi pentru CAS este un caz deosebit”, a mai spus dr. Zorescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal între Spitalul de Urgenţă Suceava şi Spitalul Municipal Fălticeni, din cauza pacientului de 261 de kilograme.
 Vizualizări articol: 3607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Scandal între Spitalul de Urgenţă Suceava şi Spitalul Municipal Fălticeni, din cauza pacientului de 261 de kilograme5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte