Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 oct 2016 - Anul XXI, nr. 240 (6353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proteste

Banderolele pentru greva japoneză din Spitalul de Urgenţă Suceava, insuficiente pentru câţi angajaţi au vrut să susţină protestul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul angajaţilor din Spitalul de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava care susţine mişcarea de protest iniţiată de SANITAS este mult mai mare faţă de previziunile liderilor sindicali.

Preşedintele USJ SANITAS Suceava, asistentul medical principal Romică Balan, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că a fost surprins în mod plăcut de faptul că revendicările sindicaliştilor din sistemul medical sunt susţinute nu doar de membrii cotizanţi, ci şi de angajaţi ai spitalului care nu fac parte din SANITAS, inclusiv de medici. ”Banderolele albe cu care am marcat că suntem în grevă de tip japonez au fost insuficiente pentru toţi cei care au dorit să le poarte”, a declarat Romică Balan. ”Au tot sunat colegii, să ne spună că doresc mai multe banderole. Suntem susţinuţi de toate categoriile de personal, membri şi nemembri”, a spus şi liderul sindical din spital, Ovidiu Tomşa. Ambii lideri sindicali au precizat din nou că protestul lor nu este îndreptat către Spitalul de Urgenţă, care a asigurat la maximum toate drepturile salariale cuvenite angajaţilor, ci către decidenţii din guvern şi parlament.

Greva japoneză de ieri, fără încetarea lucrului, a fost ”o acţiune de imagine”, după cum a spus Balan, pentru ”a ne identifica cei care susţinem acţiunile de protest”.

 

Apel la pacienţi pentru înţelegere şi susţinere

În aşteptarea unei soluţii favorabile din partea guvernanţilor, cu care sindicatul a negociat din nou de la începutul acestei săptămâni, sindicaliştii se pregătesc de greva de avertisment cu încetarea activităţii timp de două ore, în intervalul orar 8.00-10.00, programată pentru 19 octombrie, şi de grevă generală, din 31 octombrie.

”Facem apel la populaţie să înţeleagă corect revendicările noastre şi să ne susţină şi asigurăm pacienţii că urgenţele medicale nu vor avea de suferit”, a mai spus Ovidiu Tomşa.

În judeţul Suceava, SANITAS are 2.129 de membri de sindicat, organizaţi în 13 filiale.

Nemulţumirile lor sunt legate de faptul că recentele ordonanţe de urgenţă care reglementează salarizarea din sănătate (OUG 20/08.06.2016 şi OUG 43/31.08.2016) ”umilesc categorii întregi de personal şi creează grave inechităţi în ceea ce priveşte remunerarea celor care lucrează în sistem, între unităţile medicale clinice şi cele neclinice”.  Din grilele de salarizare din Ordonanţa 20/2016 au fost exceptaţi personalul TESA, salariaţii din direcţiile de sănătate publică, personalul din creşe şi grădiniţe, precum şi cel din unităţile de asistenţă socială şi din cele medico-sociale.

O altă solicitare importantă a sindicaliştilor SANITAS este ca acordarea sporurilor să se facă în raport cu salariul din 2016 şi nu la nivelul celui din 2009, aşa cum este prevăzut în prezent. SANITAS mai solicită creşterea finanţării pentru sistemul sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banderolele pentru greva japoneză din Spitalul de Urgenţă Suceava, insuficiente pentru câţi angajaţi au vrut să susţină protestul.
 Vizualizări articol: 2368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Banderolele pentru greva japoneză din Spitalul de Urgenţă Suceava, insuficiente pentru câţi angajaţi au vrut să susţină protestul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Verze roz Dacă ne plac murăturile nu doar gustoase, ci mai ales aspectuoase, această conservă de varză pentru iarnă va fi o bucurie şi la preparare, pentru că se face rapid, şi la servire, pentru că stârneşte zâmbete de admirație şi mormăieli... Citeşte