Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 aug 2016 - Anul XXI, nr. 179 (6292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Asistenţă medicală

Doar doi medici suceveni au renunţat să mai consulte gratis pacienţi asiguraţi medical în sistemul public

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marea majoritate a medicilor de familie şi specialiştilor care au oferit pacienţilor servicii medicale decontate de Casa Asigurărilor de Sănătate până la data de 1 august a.c. o vor face şi în continuare. Preşedintele director general al CAS Suceava, Cristi Bleorţu, a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că numărul contractelor valabile începând cu 1 august 2016, comparativ cu situaţia actelor adiţionale aflate în derulare la data de 30 iunie 2016, pe fiecare tip de asistenţă medicală, este similar sau mai mare. Potrivit preşedintelui CAS Suceava, în medicina primară au fost semnate 283 de contracte; în ambulatoriul de specialitate clinic, un medic a renunţat, dar a fost înlocuit de altul şi au rămas tot 108 contracte; în ambulatoriul de specialitate paraclinic sunt 28 de contracte, un furnizor a renunţat, dar au venit alţii trei noi; în ambulatoriu de specialitate de recuperare sunt 14 furnizori, dintre care unul nou. Cei mai mulţi furnizori noi, şapte, sunt în asistenţa medicală dentară, numărul total fiind de 55. Câte un nou furnizor este, de ieri, şi în segmentul îngrijirilor la domiciliu şi în asistenţa medicală spitalicească, în aceste domenii fiind şase, respectiv 15 furnizori. 

În ceea ce priveşte farmaciile de la care se pot cumpăra medicamente compensate şi gratuite, numărul lor este de 147, din care şase noi. Mai puţini furnizori sunt în domeniul dispozitivelor medicale, 65. Aici cinci au renunţat la încheierea contractelor cu CAS, iar alţii noi au venit doar patru.

Bleorţu a arătat că bugetul total pentru servicii medicale, dispozitive medicale şi medicamente este de 398.335.990 lei, mai mare cu 18,88% faţă de bugetul alocat la contractare pentru anul 2015. Pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală sunt 85.774.620 de lei; dispozitive medicale – 3.887.000 de lei; medicina de familie – 36.634.000 de lei; medici specialişti din ambulatoriul de specialitate – 19.956.000 de lei; medici stomatologi – 1.334.000 de lei; asistenţa medicală paraclinică (laboratoare, radiologie, CT şi RMN) – 8.232.330 de lei; servicii medicale de recuperare – 2.018.000 de lei şi spitale – 157.096.000 de lei.

 

Cinci furnizori respinşi iniţial au fost admişi la contractare după contestaţii

În conformitate cu noua legislaţie pentru aprobarea pachetelor de servicii medicale şi a Contractului cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, CAS Suceava a desfăşurat în luna iulie procesul de contractare a serviciilor medico-farmaceutice pe toate domeniile de asistenţă medicală.

În vederea încheierii contractelor pentru acest an, furnizorii au depus la CAS Suceava, în perioada 4-8 iulie, cererile, însoţite de documentele justificative.

În data de 12 iulie a.c., s-a afişat lista cu dosarele respinse la contractare: doi medici de familie, unul din  Suceava şi unul din Fălticeni, din cauza numărului mai mic de 800 al persoanelor asigurate înscrise pe listele proprii; un furnizor de dispozitive medicale şi o farmacie, motivul fiind lipsa certificatului fiscal, şi un furnizor de servicii medicale paraclinice din Bucureşti, motivul fiind lipsa unor documente şi faptul că programul de activitate a laboratorului nu era acoperit prin prezenţa unui medic de specialitate anatomie patologică. A doua zi, patru dintre furnizorii menţionaţi  au depus contestaţii şi documentele lipsă, iar cel de-al cincilea, respectiv cel de dispozitive medicale, a depus certificatul fiscal în data de 15 iulie, fiind în termenul de revizuire afişat de CAS Suceava. Prin urmare, comisia de soluţionare a contestaţiilor a analizat şi a admis contestaţiile, motivând că au fost înlăturate cauzele care au condus la respingerea iniţială. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar doi medici suceveni au renunţat să mai consulte gratis pacienţi asiguraţi medical în sistemul public.
 Vizualizări articol: 4477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Doar doi medici suceveni au renunţat să mai consulte gratis pacienţi asiguraţi medical în sistemul public1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei